Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@mastalegasta: wow, dowiedziałeś się, że na Ziemiach Zagrabionych nie żyli kiedyś tylko p*lacy, a taki Śląsk czy Pomorze mają o wiele bardziej skomplikowaną historię niż się psolaczkom wydaje.
  • Odpowiedz
  • 67
@mastalegasta: 1) Pierwszy cudowny przypadek w życiu Jarosława to zawrotna kariera jego ojca Rajmunda. Tuż po wojnie żołnierzy AK, rozstrzeliwano, osadzano w więzieniach, sadzano na nogach od stołka, torturowano, w najlepszym razie wykluczano z życia społecznego. Tymczasem Rajmund Kaczyński, żołnierz AK, tuż po wojnie dostaje od stalinowskiej władzy wypasiony apartament na Żoliborzu, jak na tamte czasy rzecz poza zasięgiem zwykłego obywatela, nawet szarego członka PZPR.

2) Cud drugi, żołnierz AK, mąż
  • Odpowiedz
@mastalegasta: ale jak Tusk udaje Polaka? Czym dokładnie dla ciebie jest Polak? Rozumiem że bycie urodzonym na terenie Polski, używanie naszego języka się do tego nie kwalifikuje.

Sam za Tuskiem nie przepadam ale szanujmy się. Ja też się dla ciebie nie łapię, bo mój dziadek nie mówił po Polsku tylko po Kurpiowsku.
  • Odpowiedz
  • 4
@mastalegasta: gratuluję. Co prawda stosując zasady logiki orzeł bielik nie stanowi części zbioru tożsamości etnicznej/narodowej, ale ja w przeciwieństwie do psolaków nie będę Ci narzucać ani zakazywać kim masz się czuć ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
  • 1
@CipakKrulRzycia Powrót Tuska jest większym problemem dla pozostałych partii opozycyjnych niz dla PiSu. Na Tusku dalej mogą mobilizować swój elektorat, a on raczej ekspisowców do PO nie zachęci. Najwyżej zachęci wyborców Hołowni i Lewicy.
  • Odpowiedz