Wpis z mikrobloga

• 1
Jest tu jakiś ekspert od androidów?

Odchodzę od zmysłów. Dzisiaj poraz kolejny daremnie próbowałem przekopiowac dane ze starego telefonu do nowego. Próbowałem narzędzia phone clone i smart transfer.

Przekopiowało się elegancko, ale z jedną rzeczą nie mogę dojść do ładu: daty zdjęć. Wszystkie mi się kopiują z dzisiejszą datą. A mam ich mnóstwo. Zarówno zdjęcia z aparatu, jak i w folderze download a także zdjęcia z whatsappa. Wszystko to z dzisiejszą datą.

Czy jest jakiś sposób, żeby to przekopiować z zachowaniem dat? Próbowałem kopiować po kablu za pomocą komputera, ale nie ma szans. Nowy telefon nie pozwala zapisywać w folderze downloads ani DCIM, ani w folderze Whatsapp. A to r---------a mi jakikolwiek porządek chronologiczny.

Drugi tydzień się z tym jebię i nie jestem w stanie znaleźć rozwiązania. Jak ktoś poda mi rozwiązanie które zadziała, to zamówię mu pizzę na mój koszt, jak słowo daję. I to dużą. Z góry dzięki za propozycje.

#android #telefony #pytaniedoeksperta
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

W końcu znalazłem rozwiązanie. Jest apka która potrafi to naprawić. Poprawne daty bierze z exifów, a jeśli tych nie ma, to z nazwy pliku.

@humpf: Tej kurdens zaprzągłeś cały wykop do rozwiązywania problemu, to chociaż napisz co to za apka była.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Dibhala powiem Ci, że dobry trop mi podsunąłeś. Nie trzeba było nawet nic pakować, wystarczyło użyć Total commandera do kopiowania. Zapraszam po pizzę na pw ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@humpf: mimo wszystko zipnij sobie katalogi i zrzuć na dysk, chyba że ty z tych drugich co dopiero zaczną robić backupy gdy wszystko trafia szlag

Inna rzecz, że szybciej zapisać i przerzucić 1 plik, rozpakowując go w miejscu docelowym, niż setki plików

pickę odpuszczam, zimna by doszła, toteż zainwestuj w np. piwsko i smacznego ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz