Aktywne Wpisy
zaq22 +26
#frajerzyzmlm
Iza Adamczyk
Wiem że czytasz wykop
Mam jedną prośbę: Zrob coś z tymi fałdami na brzuchu. Jesteś bezrobotna. Masz setki godzin na ćwiczenia.
Jak wy mówicie w tej piramidzie? - Zainwestuj w siebie.
Zacznij ćwiczyć.
Iza Adamczyk
Wiem że czytasz wykop
Mam jedną prośbę: Zrob coś z tymi fałdami na brzuchu. Jesteś bezrobotna. Masz setki godzin na ćwiczenia.
Jak wy mówicie w tej piramidzie? - Zainwestuj w siebie.
Zacznij ćwiczyć.
źródło: Iza Adamczyk 2024
Pobierz
NaczelnyAgnostyk +14
Od 19minut mam urodziny (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)

Odchodzę od zmysłów. Dzisiaj poraz kolejny daremnie próbowałem przekopiowac dane ze starego telefonu do nowego. Próbowałem narzędzia phone clone i smart transfer.
Przekopiowało się elegancko, ale z jedną rzeczą nie mogę dojść do ładu: daty zdjęć. Wszystkie mi się kopiują z dzisiejszą datą. A mam ich mnóstwo. Zarówno zdjęcia z aparatu, jak i w folderze download a także zdjęcia z whatsappa. Wszystko to z dzisiejszą datą.
Czy jest jakiś sposób, żeby to przekopiować z zachowaniem dat? Próbowałem kopiować po kablu za pomocą komputera, ale nie ma szans. Nowy telefon nie pozwala zapisywać w folderze downloads ani DCIM, ani w folderze Whatsapp. A to r---------a mi jakikolwiek porządek chronologiczny.
Drugi tydzień się z tym jebię i nie jestem w stanie znaleźć rozwiązania. Jak ktoś poda mi rozwiązanie które zadziała, to zamówię mu pizzę na mój koszt, jak słowo daję. I to dużą. Z góry dzięki za propozycje.
#android #telefony #pytaniedoeksperta
Zdjęcia np. zwierząt osobno do folderach, ludzi bliskich i obcych osobno, widoki też, zdjęcia z poprzedniego fona do innego folderu, muzyka w folderach osobno np. z filmów, z gier, różne, stare.
@CherryJerry złapało wszystkie nagrane filmiki ale tylko niewielka część zdjęć została poprawnie przyporzadkowana. Zresztą wiele z tych plików to są rzeczy przesłane przez whatsappa albo ściągnięte, one nie będą miały exifa. Kluczowa tu się wydaje data modyfikacji pliku.
@shadow7pl
@MamByleJakiNick
Próbowałem kopiować z pendrive'a, przez Bluetooth, po kablu na różne sposoby. W końcu znalazłem rozwiązanie. Jest apka która potrafi to naprawić. Poprawne daty bierze z exifów, a jeśli tych nie ma, to z nazwy pliku. Okazało się, że to najprostsze i najszybsze rozwiązanie mojego problemu. Niemniej jednak bardzo dziękuję za wszystkie rady.
przerzucałbyś używając systemu linux a nie windows, to problem w ogóle by nie zaistniał
stąd propozycja spakowania, bowiem archiwum zachowuje informacje dot. m.in. uprawnień
i dat plików ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
problem w tym, że andek nie ma chyba wbudowanego zipa, ani żadnej biblioteki do tworzenia archiwum toteż trzeba by się wspomagać instalowaniem jakiejś kolejnej narzędziówki
a to mogłoby wymagać roota
i tak się z 1 problemu tworzą kolejne 3 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
potem pomyślałem, że lepiej od razu użyć adb