Wpis z mikrobloga

@Weed233: klapki na oczach i dribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledribledrible
  • Odpowiedz
@Weed233: xD trzeba boga w sercu nie mieć, zeby powiedzieć, ze Luka chętniej od mitchela wypluwa piłkę xD Po co pajaca z siebie robić. Przecież Luka ma tę chorobę którą Mitchel zwalcza, czyli wypluwanie tylko na zatrzymanym drive.
  • Odpowiedz
@Weed233: tym hero ballem Luka doprowadził Dallas do 5 miejsca na zachodzi i niemal wyeliminował Clippersów. Tam nie ma kto grać poza nim. Porzingis był najgorszym graczem w całej lidze w skuteczności po zrobieniu więcej niż 2 kozłów.
@iAmTS: Tylko, że Utah ma dobrych zawodników, do których spokojnie można podać piłkę. W Dallas jedyne co potrafią zrobić to catch & shoot. Poza Luką dryblować potrafi jedynie Brunson i
  • Odpowiedz
@Myrdin: no i ja poddaje pod wątpliwość umiejętności Luki jako rozgrywający. Według mnie jest ślepy i niechętny, żeby gume wypluć. Może mnie przekona, ze jest inaczej, ponoć w eurolidze podawał. Ale w nba łatwo zeby palma odbiła i dallas gra tragedię koszykarską, mam nadzieję, ze ktos mu kaze grać inaczej.
  • Odpowiedz
@iAmTS: Harden też jest słabym rozgrywającym? Pod tym względem Luka bardzo go przypomina. Taki mieli styl gry, który maksymalizował możliwości zespołu. A tak wyszło, że najlepiej było kiedy Luka ciągle spamował pick and rolle i podawał do wolnego strzelca za 3. Dallas chyba generowało największą liczbę otwartych trójek w całej lidze (a na pewno byli w czołówce) i to tylko i wyłącznie zasługa Luki.
Sorry, ale nawet Skip Baless przyznaje,
  • Odpowiedz
@LebronAntetokounmpo: Ziomeczek wysłał starych jak byli w Krakowie i kazał zrobić zdjęcie pod jubilatem i mu wysłać XD zrobili to, a jak XD nieświadomi, że byli jako ekipa pierwszego p-----------a na ustawce ( ͡° ͜ʖ ͡°) ech beka XD

@iAmTS: A teraz wnosząc do tematu to zgadzam się w 100% z ostatnim zdaniem szczególnie.
  • Odpowiedz
@iAmTS: Podanie z drive'u do otwartego strzelca i alley up do wsadu to najbardziej skuteczne podanie jeśli chodzi o punkty, a właśnie w takich Luka jest chyba najlepszy w lidze. Rozgrywający którzy podają w pierwszej kolejności generują mniej punktów dla zespołu.
Właściwie, to kiedy ostatnio taki zawodnik podający w pierwszej kolejności wygrał mistrzostwo jako gwiazda zespołu? Paul tego nie zrobił, Nash też nie, Stockton nie. Jason Kidd wygrał, ale to
  • Odpowiedz
@iAmTS: bo najwyraźniej nie oglądasz wcale meczów Mavs i wypisujesz głupoty, że Luka jest słabym rozgrywającym. Jest spokojnie top 5 w lidze. Co mecz rzuca podaniami na highlightsy sezonu, i nie tylko z drivów, chociaż faktycznie stanowi to podstawę jego gry (i dlaczego miałoby nie stanowić skoro zajebiście działa)
Spokojnie jest w lidze Lebrona i Jokicia jako ofensywny kreator. Zamień Lukę z Mitchelem i Utah na miękko wygrywa mistrzostwo kilka
  • Odpowiedz