Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Ku#wa Mirki it's over dla chłopa. Nie widzę już żadnych perspektyw na własne mieszkanie. Zwykły króliczok w bloku to już cena pół miliona. Jak młody człowiek może się dorobić takich pieniędzy!? Mnie, gościa po studiach pracującego w międzynarodowej korporacji nie stać na skrawek ziemi żeby sobie tam postawić namiot i krzak do srania a mój dziadek za pensje bauera w NRD wybudował ogromny dom dla 3 rodzin. Pech chciał że za jego lokalizacje wybrał zabitą dechami wiochę gdzie obecnie szczyt kariery to praca w sklepie albo lokalnym MOPSie. Nie ma tam pracy, nie ma tam młodych kobiet bo każda wyjechała na studia. Obecnie płace januszowi za wynajem 1700zł. Jak sobie policzyłem to od początku studiów zarobił na mnie już prawie 50k. Zarabiam powyżej średniej ale i tak niewiele udaje się odłożyć co miesiąc. Ktoś powie 'poczekaj chwilę, podniosą stopy to ceny spadną'. Wielkie ku#wa dzięki za taką pomoc. Klitka w bloku zamiast pół miliona zejdzie do 450k a ja zamiast raty 1,5k będe płacił 2,5zł i wegetował przez następne 25 lat o ile oczywiście uda się na wkład uzbierać. Przecież to jest k--w@ jakiś horror..

#nieruchomosci

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #60d6e787687918000a21635a
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Wesprzyj projekt
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

skoro jesteś po studiach i w korpo to nie możesz ogarnąć pracy 100% zdalnej? Nawet nie tak super płatnej ale wtedy mieszkać sobie na luzie w tym wielkim domu dziadka i mieć wyjebongo
  • Odpowiedz
@wojteksrz: też widzę, ze ten aspekt jest pomijany przez osoby, które mówią, ze mieszkanie pochwalania całą ich wypłatę. Nie twierdzę, ze to normalne, ze niektórzy muszą płacić np połowę pensji za mieszkanie, bo to nie o tym traktuje mój komentarz. Podobnie z cenami mieszkań, wkład własny przy zakupie z drugą połówką tez łatwiej uzbierać, jeśli ma się problemy samemu
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: welcome in the new world order. Mądrzy banksterzy z politykami sprytnie wymyślili aby dawne chłopstwo które uwolniło się spod bata pana uwiązać w nowe homonti zwane kredytem hipotecznym . Skoro musisz zbierać na własne M to znaczy że jesteś tymże chłopstwem z tą różnicą że w obecnych czasach pozwolono ci się uczyć i w odróżnieniu od chłopa z średniowiecza rozumiesz w jakiej dupie jesteś.
  • Odpowiedz