Wpis z mikrobloga

Cześć podróżnicze świry, czy ktoś może powiedzieć coś ciekawego o Sardynii?
Warto się wybrać, co warto zwiedzić, czego unikać a co powinno się zrobić?
Planuje lot na tydzień czasu i chciałbym zasięgnąć opinii z pierwszej ręki.

#sardynia #wlochy #podroze
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SerniczeQ: ja miałam auto i się przemieszczałam na wschód, dokładnie mieszkałam w Orosei. Opisze moje doświadczenia, Sardynia to głównie wspaniałe plaże ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Grotte di Nettuno - nie warte swojej kasy :(
La Madallena - piękne, ale lepiej wybrać małą łódź do zwiedzania jednak jest ona droższa
Golfo di Orosei - miałam rejs motorówką, gdzie nas wysadzali na różnych plażach - super, wyczerpujące, ale można skoczyć z motorówki i się kąpać i snurkować
  • Odpowiedz
@Konkol: dziękuję za informacje, poczytam jeszcze w necie co tam można ciekawego zwiedzić, biorę pod uwagę auto i zwiedzanie bo bez tego raczej wyspy w szerszym stopniu nie zobaczę.
@ThrashMetal: czytałem o tym kanionie, faktycznie na zdjęciach robi wrażenie
  • Odpowiedz
@ThrashMetal: @Konkol: możecie porównać tą wyspę to czegoś gdzie już byliście?
Jeśli byliście może Sycylii czy jest dość podobnie? Byłem dwukrotnie i zastanawiam się czy klimat, nie jest przypadkiem zbliżona do tego co mogę spotkać na Sardynii.
  • Odpowiedz
@SerniczeQ: na Sycylii również byłam, ale jest ciut inaczej, acz podobie. Na Sycylii jest więcej do zwiedzania - masz Palermo, Katanię jaka by nie była, Enna, Cefalu, Agrigento i wykopaliska, Taormina i dalej można wymieniać. Sardynia to bardziej plaże, porównałabym to do kurortu, jedynie Cagliari to taka zabudowa kolonialna. Wyspa jest bardziej górzysta, jest zdecydowanie również mniej tłoczno - wakacje spędzają tam głównie włosi, turystów nie ma tak wiele jak
  • Odpowiedz