Aktywne Wpisy

wfyokyga +10
Ciekawe jak nazwą nasze Apaczu? AH-64 Bober albo AH-64 Lisowczyk, jak wy byście nazwali?
źródło: temp_file648603651664209994
Pobierz
Mrtav +19
Kolejny raz zrobię paczkę dla osoby potrzebującej. Budżet +/-350zl. Wiem, że co jakiś czas są tu wpisy osób które są w kryzysowej sytuacji.
Za głupie komentarze podziękuję. Wiem na jakim portalu jestem.
#wykop #wykopefekt #pomagajzwykopem #warszawa #krakow #wroclaw
Za głupie komentarze podziękuję. Wiem na jakim portalu jestem.
#wykop #wykopefekt #pomagajzwykopem #warszawa #krakow #wroclaw

źródło: comment_1623649854KTDydv8TZQEVu4V49JM4IS.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
od dziecka cięzko mi było uwierzyć, że ludzie do wiary potrzebują jakichś cyrków. Potem już byłem pewien że to ludzie co wybrali ideologie żeby sie nie wyróżniać xD
Komentarz usunięty przez moderatora
https://youtu.be/D1hddNfO7C0
źródło: comment_1623657693RGd5flssdcYa6Kmm7aWS1S.jpg
PobierzLektorzy są też czasem wysyła i na kurs ceremoniarza który dokładnie wyjasnia każdy etap mszy.
@GwaltowneWypaczenieCzasoprzestrzeni: Bo to tak wygląda w przypadku większości osób, ciśnięcie na autopilocie. Raz pamiętam, jak jakiemuś ministrantowi się pokręciło coś i walnął w ten gong w złym momencie, to połowa ludzi w kościele na kolana xD
@GwaltowneWypaczenieCzasoprzestrzeni: Bardzo możliwe, że podstawowe informacje o mszy miałeś nawet w modlitewniku z I komunii świętej albo uczono Cię o tym na lekcjach religii. Problemem jest to, że po latach nie pamięta się informacji z religii, które się miało w tak młodym wieku, a starsi nastolatkowie nie są
W pewnym momencie jednak mojego życia doszedłem do wniosku że trzeba sprawę dokładniej zbadać. I zbadałem. Dla chcącego nic trudnego, materiałów jest tak dużo że życia ci nie starczy żeby je wszystkie zbadać i sprawdzić.
@Pierorzek: Gdy szedłem do komunii, to dostałem książeczkę w której były komentarze, zarówno do obrządku i jego porządku jak i innych rzeczy, typu 7 grzechów. Jak zawsze - kwestia środowiska w którym funkcjonujesz.