#javascript #naukaprogramowania #servicenow Mam taką zagwostke jak można by w pracy troszkę zautomatyzować pracę, ale nie wiem jak sie za to zabrać od zera. Otóż co pewien czas wywala nam incydenty które są źle przypisane i trzeba to ręcznie klika pojedynczo i przenosić. Czy dało by rade dodac przycisk który po zaznaczeniu np w kwadraty przenosi wszystkie do poszczegolnej kolejki z takim samym komentarzem?! Nie może być to takie trudne. Co bym musiał doczytać aby to zrobić? (nie znam .js-a)
@leniuchowanie: ok a pod czym można szukać w dokumentacji: - utworzenie przycisku - utworzenie nowego okna - zeby w każdym zaznaczonym incydencie wklejał wewnątrz komentarz (to pewnie po jakimś ID pola trzeba szukać
@open-alpha: jak to obsluga incydentow po stronie servicenow to robisz UI Action, ktore bedzie sie wyswietlal na liscie. Na dole masz liste rozwijana z dostepnymi Ui Action. Tam mozesz sobie odpowiednia logike zaimplementować
@open-alpha: a przenoszenie z widoku listy jest problemem? Zaznaczysz rekordy z shiftem, naciskasz Enter i wskazujesz nową grupę. To samo robisz i dla assignment group i dla work notes (dodaj sobie te kolumny do widoku listy).
Mam taką zagwostke jak można by w pracy troszkę zautomatyzować pracę, ale nie wiem jak sie za to zabrać od zera.
Otóż co pewien czas wywala nam incydenty które są źle przypisane i trzeba to ręcznie klika pojedynczo i przenosić.
Czy dało by rade dodac przycisk który po zaznaczeniu np w kwadraty przenosi wszystkie do poszczegolnej kolejki z takim samym komentarzem?! Nie może być to takie trudne. Co bym musiał doczytać aby to zrobić? (nie znam .js-a)
źródło: comment_1623596689gX09dGHRKSt4atrMqsUNFj.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
a pod czym można szukać w dokumentacji:
- utworzenie przycisku
- utworzenie nowego okna
- zeby w każdym zaznaczonym incydencie wklejał wewnątrz komentarz (to pewnie po jakimś ID pola trzeba szukać
https://youtu.be/KXA4OLUZnDE?t=5m7s