Aktywne Wpisy
Kojaan 0
Poznałam sympatycznego niebieskiego na apce.
Chłopak bardzo się zaangażował i ja to wyraźnie czuję oraz widzę po jego zachowaniu. Powiedziałabym, że zachowuje się tak, jakby był zauroczony. Widzieliśmy się dwa razy.
Sęk w tym, że w moim brzuchu nie pojawiają się motyle. To nie jest jego wina, bo jest niemal idealny. Bardzo dobrze nam się pisze i rozmawia, a on ma naprawdę dobre serce.
Nie wiem jednak, kiedy zareaguję uczuciami. Z moim ex też
Chłopak bardzo się zaangażował i ja to wyraźnie czuję oraz widzę po jego zachowaniu. Powiedziałabym, że zachowuje się tak, jakby był zauroczony. Widzieliśmy się dwa razy.
Sęk w tym, że w moim brzuchu nie pojawiają się motyle. To nie jest jego wina, bo jest niemal idealny. Bardzo dobrze nam się pisze i rozmawia, a on ma naprawdę dobre serce.
Nie wiem jednak, kiedy zareaguję uczuciami. Z moim ex też

Soothsayer +110
pół roku temu przewidziałem, że wyleję kawę na mój biały fotel oraz usiądę na niego z osraną dupą nie wiedziałem tylko co stanie się pierwsze, ale profilaktycznie codziennie rano zacząłem kłaść na niego kocyk w razie czego, a moje przepowiednie sprawdzają się w 100% i dzisiaj właśnie wylałem na niego kawę XD w sposób który nigdy w życiu kawy jeszcze nie wylałem, ot po prostu filiżanka mi się wyślizgnęła z dłoni jak

źródło: comment_1623302781fdH9CVcbrBxL6fPZen8XHS.jpg
Pobierz@iighlaq_alhabl: no to kazdy patrzy na to inaczej. Dla mnie bez sensu żeby plik nazywał się chmod 777 albo miał ustawione dostępy na 777 które wyświetlają się jako chmod 777. chmod to komenda "change mod" czyli na butelce jest napisane zmień dostępy na 777 tylko w sposób jaki linux potrafi to wykonać. Jak na izotoniku jest napisane "more Energy" to znaczy że pijący
Dodatkowo, niektore pliki (uzytkownicy) mogą mieć ustawione chattr +i (żona) i wtedy chmod tez nie pomoze
Moze to zawartość jest tym bitem wykonywalności, bo komendę wykonuje butelka ale to zawartość jednak zmienia nasz chmod w tym wypadku.
No jak żona nałoży chattr +i na użytkownika to zostaje tylko sudo unmount bo nie ma co się męczyć z brakami dostępów do podstawowych plików
I wtedy butelka moze zaskoczyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@daczka92: nie do końca jest to prawda wystarczy że dasz
stat -c '%a' /etc/passwd