Wpis z mikrobloga

• 3
@piotr-zbies: jprdl, wyrzucili Nate McMillana, bo chcieli zrobic impact skladu, który jest na 1st R PO 7-8seed, zastapili go defensywnym asystemem mistrzowskiego teamu Toronto

Teraz Nate McMillan, robi swietna robote w Atlancie, bo ma poukladany zespół, który clicknał w zespół z team spirit/charatker druzynowy

Jesli Nate Bjorkgreen znajdzie team-gdzie pouklada go , dostanie roster okaze ze Indiana to frajerzy, szukajacy problemow wszedzie, niz poza wlasna struktrura i rosterem
  • Odpowiedz
  • 0
Jesli Nate Bjorkgreen znajdzie team-gdzie pouklada go , dostanie roster okaze ze Indiana to frajerzy, szukajacy problemow wszedzie, niz poza wlasna struktrura i rosterem

@nobrainer Pacers wystawili mu takie referencje, że chyba już nie znajdzie pracy w lidze. Nikt nie będzie ryzykował pracy z takim trenerem.
  • Odpowiedz
@piotr-zbies: ok, to nie wiem co o-----ł-ale nie maja reki do trenerow

W sumie w ATL- to nie wiem, czy zasluga trenera, czy GM- bo sklad był ok, a trener był do poukladania puzzli

W sumie najwiekszy upset tego sezonu to ATL w finale wschodu by było , nie wiem czy nie wiekszy niz SUNS w finale zachodu
  • Odpowiedz
@nobrainer: A teraz w bardziej rozbudowanej formie

Pacers zwolnili McMillana, ponieważ nie był w stanie dostosować swojej koncepcji gry do stylu gry drużyny. Wzięli więc Bjorkgena, bo dobrze wypadł w wywiadzie, a też pochodził ze sztabu trenerskiego Nurse'a.

Warren znał Bjorkgena jeszcze z czasów, jak grał w Phoenix. Wiedział, że ma on socjopatyczną naturę, skoro objawiała się na treningach oraz w komunikacji pomiędzy głównym trenerem (wtedy był nim Earl Watson) a zawodnikami,
  • Odpowiedz