Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +125
Mirki, co się dzieje w tej części Polski zaznaczonej na mapie tym kształtem? Można jeszcze ewentualnie podciągnąć dalej na wschód Kaszuby i kilka kolejnych lokalizacji na południe w kierunku Wrocławia.
To przecież potężny kawał terenu, a tymczasem zero obecności w mediach, internecie. Brak dużych miast (największe to chyba #pila i #gorzow), brak ważnych, głośnych wydarzeń może z wyjątkiem Woodstocka czy tam Polandrocka w Czaplinku. Co tam się
To przecież potężny kawał terenu, a tymczasem zero obecności w mediach, internecie. Brak dużych miast (największe to chyba #pila i #gorzow), brak ważnych, głośnych wydarzeń może z wyjątkiem Woodstocka czy tam Polandrocka w Czaplinku. Co tam się
źródło: temp_file7400560210390700764
Pobierz
tomilipin +586
Moja różowa, jako behapowiec, obsługuje różnego rodzaju instytucje i inwestycje. Dziś rano dostała zgłoszenie z budowy - wypadek pracownika na rusztowaniu. Myśleliśmy, że chłop spadł, a tu się okazuje, że jakiś stary pryk zrzucił pełną małpkę z wysokości czwartego piętra (z rusztowania) i butelka robiła się o głowę młodego, który stał na ziemi. Chłopak stracił przytomność, ale nie wezwali do niego karetki. To było wczoraj. Dziś moja różowa jedzie na miejsce i

Co jakis czas je odsprzedaje, ostatnio przez 4 tygodnie ze 100k zrobilo sie 106k.
Teraz zwiekszylem portfel i tak to wyglada po 2 tygodniach, zloto rozczarowuje, ale mysle, ze sie rozkreci.
Dodaje tag gielda, bo tam tez sie bawie, ale tam lacznie portfel to 50k.
#gielda #inwestycje #inwestowanie #pko #chwalesie
źródło: comment_16232470121ypAEJPsac31dgPa9BBgAe.jpg
PobierzJednoczesnie nie chce jej wrzucac na gielde.
W pko czy inpzu maja indeksowe, ale radza sobie gorzej niz te, wiec chociaz wyzsze koszty to jednak w tym momencie jest to bardziej oplacalne.
Mialbys inny pomysl w takim wypadku?
" nie chce jej wrzucac na gielde" --> Przecież to właśnie zrobiłeś kupując np. Akcje rynku amerykańskiego!
Chyba, że kluczowe jest to, byś osobiście tego nie musiał robić, to wtedy OK.
Co do TFI zawsze warto zadać sobie pytanie: W czym są lepsze od ETF bezpośrednio, że warto zapłacić za nie 2% rocznie, a nie 0.2% rocznie. EFT daje ekspozycję na szeroki rynek, więc nie musisz kupować drobnicy na
Dokladnie, w tym przypadku nie chce tego robic osobiscie.
Ja kupuję ETFy w XTB -> są polską firmą, co ułatwia rozliczanie (wystawiaja PITy), dla ETFów do 100k euro/mc nie ma opłaty, jedyny problem to przewalutowanie, ale można wysyłać do nich dolary i wtedy tego unikasz. No, i jeszcze to, że ludzie czasem klikają w CFD a potem pikaczu fejs,
Co to sa etf to wiem, bo tez mam w portfelu (korzystam z degiro). O tym jak to jest z podatkiem to nie wiedzialem, dzieki ponownie.
Niedlugo i tak robie przerwe od tego wszystkiego, bo za kilka dni do domu, a tam nie wchodze w gielde.
Pozdro z Brazylii.