Aktywne Wpisy

Bez sensu zupełnie korci mnie żeby wrzucić swoje dojce na mirko. Powstrzymajcie mnie ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Umeraczyk +23
Przypominam o tej krindżowej akcji przez którą straciłeś miłość życia
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
- Średnia transakcyjna cena 1 mkw. używanych mieszkań na siedmiu największych rynkach - wzrost o 58,5%,
- Średnia transakcyjna cena 1 mkw. używanych mieszkań na dziesięciu mniejszych rynkach - wzrost o 98,5%,
- Skumulowana inflacja - 33,7%
Czyli sama zmiana ceny więcej niż inflacja, podczas gdy dochodzi jeszcze ewentualny zysk z wynajmu. Nie łapię tego zniechęcania do nieruchomości ze strony sekty spadkowej. Bagatelizują wartość tezauryczną nieruchomości, bagatelizują ROI z wynajmu, straszą wzrostem stóp to the moon. Po co? Najlepsze jaja byłyby gdyby się okazało, że najbardziej aktywne trolle spadkowe to w rzeczywistości flipperzy, którzy zniechęcają innych do kupowania, żeby samemu kupić taniej xDDD
#nieruchomosci #mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie #inwestycje #ekonomia
źródło: comment_1623147693HtBqp1QPjwbhRW9T5RB7g3.jpg
PobierzNa skrinie mamy wartosć pieniędzy trzymanych w skarpecie (dla przykładu 100 pln). Wychodzi, że na koniec 2020 roku są one warte 74 pln "starych złotych" z 2006 roku. No ale pewnie trzymało się na lokacie waloryzowanej inflacją, no to raczej utrzymały swoją wartość w okolicach 95-100 PLN starych złotych.
Analogicznie w przypadku
źródło: comment_1623158711mfrXuR3rHZkbjXIOBrHzLa.jpg
Pobierz@kiedysniebylembordo: Przecież ten sam argument można powiedziec o nieruchomościach. Roslo przez ostatnie 20 lat to będzie rosło przez 40 lat.
Zawsze przy takich porównaniach zniechęcający do nieruchomości "zapominają" o jednym elemencie, który nazywa się RYZYKO. Wartość mojej nieruchomości nigdy nie spadnie do zera. Nawet gdyby wyburzył ją nalot dywanowy, to zawsze pozostaje mi działka pod nią. Co więcej - wystarczy, że będę ją wynajmować 10-15lat i z reguły odzyskam
Nie chcę cię martwić, ale gdybym to mieszkanie kupił przed 2007 to byłbym jeszcze bardziej do przodu.
@kiedysniebylembordo: historia współczesna pokazuje że po nalocie dywanowym działkę też możesz stracić ( ͡° ͜ʖ ͡°)