Pytanie dla osób studiujących, albo już po studiach.
Czy pamiętacie materiał/informacje z danych przedmiotów?
Jestem na II semestrze, a na I miałem np. Matematyke czy mikroekonomie. I nawet nie pamiętam jak już się całke obliczało albo jak się zachowywały ceny w długim okresie, czy inne zależności.
Średnia za I semestr 4.5 a nic nie pamiętam xD
A jakieś pojedyncze śmieci z liceum już tak.
Jak ja mam zapamiętać tą wiedzę ze studiów, która ma mi się przydać do pracy?
@AnonimoweMirkoWyznania: Ta wiedza, podobnie jak spora część z podstawówki i szkoły średniej będzie Ci potrzebna, kiedy PiS odtrąbi wprowadzenia 147 fali COVID i nauczanie zdalne - wtedy będziesz w stanie sobie to szybciutko przypomnieć, żeby wytłumaczyć dzieciom o co w tym chodzi i zrobić im zadanie domowe.
@AnonimoweMirkoWyznania: Głowa to nie śmietnik, żeby pamiętać wszystko. Bardziej chodzi o to, żeby kojarzyć temat - wtedy gdy potrzebujesz użyć całki to przypomnienie tematu + znalezienie wzoru to chwila, bo kiedyś się tego uczyłeś, a jakbyś miał pierwszy raz w życiu policzyć całkę to spędziłbyś nad tym dużo więcej czasu.
PrzystojnaKaryna: po jednym semestrze nie pamiętać kompletnie nic to trochę słabo xD ja już jestem po studiach i większości rzeczy z np. matematyki (której miałem chyba 8 różnych przedmiotów) też nie pamiętam, ale gdybym miał coś policzyć, to wiedziałbym jak szukać i jakoś bym sobie poradził
więc wydaje mi się, że to nie chodzi o to, że masz wszystko pamiętać, tylko o to, że masz umiejętność poradzenia sobie z problemem (choć
PrzyjemnyMichał: Byku nie martw się. Ja mam identycznie z tą różnicą, że jestem po studiach I stopnia i w moim mniemaniu nic nie pamiętam i nic konkretnego nie potrafię. Przykładowo na którymś semestrze miałem wstęp do baz danych. Jak się tego uczyłem to coś potrafiłem, ale semestr się skończył, doszły kolejne trudne i niepotrzebne gówna i koniec końców nie używałem sql z którego tak właściwie liznąłem jakieś banalne podstawy. Podzapytań czy
@AnonimoweMirkoWyznania W pracy najważniejsze jest, żeby umieć się uczyć, szukać informacji i nie popełniać tych samych błędów. Część rzeczy, to ci się wydaje, że nie pamiętasz, bo teraz tego nie używasz, ale gdybyś miał to stosować w pracy, to przypomnisz sobie znacznie szybciej niż gdybyś miał z tym styczność pierwszy raz.
@taktoto: A nie chodzi o to ze jak bedziesz potrzebowla całkować to szybciej bedzie przyponiec sobe niz uczyc sie od podtaw? Byla jakas teoria utraconego dostępu, zdaje się ...
BiałkowaŁania: Nic a nic. Studia nic mi nie daly oprocz papieru. Jedyne co sie nauczylem to ciekaowsc i kwestionowanie wszystkiego co mnie otacza. Zawsze sprawdzam zrodla x3 zanim wyrobie sobie opinie
Czy ja jestem debilem czy to normalne?
Pytanie dla osób studiujących, albo już po studiach.
Czy pamiętacie materiał/informacje z danych przedmiotów?
Jestem na II semestrze, a na I miałem np. Matematyke czy mikroekonomie. I nawet nie pamiętam jak już się całke obliczało albo jak się zachowywały ceny w długim okresie, czy inne zależności.
Średnia za I semestr 4.5 a nic nie pamiętam xD
A jakieś pojedyncze śmieci z liceum już tak.
Jak ja mam zapamiętać tą wiedzę ze studiów, która ma mi się przydać do pracy?
#pytanie #studbaza #kiciochpyta #studia #pracbaza #nauka
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #60b77f7fa87454000bf0aaa9
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
@AnonimoweMirkoWyznania: bo Ci się nie przyda lol. Będziesz potrzebował innej wiedzy.
To po co ja sie ucze rachunkowosci zarzadczej, finansowej, zeby z tego nie korzystac?!@YogiYogi: @DoubleM: @MienciuskiPajonk:
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
ja już jestem po studiach i większości rzeczy z np. matematyki (której miałem chyba 8 różnych przedmiotów) też nie pamiętam, ale gdybym miał coś policzyć, to wiedziałbym jak szukać i jakoś bym sobie poradził
więc wydaje mi się, że to nie chodzi o to, że masz wszystko pamiętać, tylko o to, że masz umiejętność poradzenia sobie z problemem (choć
Typowe ZZZ