Wpis z mikrobloga

@nie_lubie_nowego_odtwarzacza: @neufrin: tylko nie zapominacie ze miedzy 935 a 945 byl jeszcze fenix 5+, ktory jednak byl sporym skokiem jesli chodzi o funkcje i budowe zegarka wzgledem f5. 920xt tez byl odpowiednikiem fenixa 2 a nie 3.
Nigdzie nie jest powiedziane ze kolejne 9 maja wychodzic rownolegle z fenixami ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: nie mówimy, że mają wychodzić równolegle, to Ty zasugerowałeś, że to fenix musi wyjść wcześniej, my tylko pokazaliśmy, że przy poprzedniej 9 tak wcale nie było, a 945 jest bardzo zbliżony do fenixa 6 i mają praktycznie te same funkcje jeśli chodzi o bieganie i większośc innych sportów.
  • Odpowiedz
niepotrzebnym LTE

@nie_lubie_nowego_odtwarzacza: Jak dla mnie, to taki ficzer, który by mógł mnie skłonić do zmiany fenixa 5 plus na coś nowszego. Wtedy mógłbym zostawiać telefon w domu i iść jak człowiek na spacer bez niepotrzebnych rzeczy. Żeby tylko ktoś poza orange oferował e-sim...
  • Odpowiedz
@nie_lubie_nowego_odtwarzacza: @Oplyy: IMO troche dziwne, że 945 LTE ma nowy sensor pulsometru (ten sam co w venu 2) podczas gdy 55 dostał stary (z obecnych 9 i fenixa 6).

@dudi_: tylko niestety nawet jakby ktoś poza Orange oferował e-sima to Garminw tym swoim LTE nie wspiera tych funkcji i nie odbierzesz połączenia głosowego
  • Odpowiedz
@GhostTrick: Z tego co pamiętam to DC Rainmaker mowil, że Enduro jest zrobione na platformie pomiędzy Fenix 6 a 7, i to dzięki temu jest w stanie wycisnąć tak długo na baterii. Spodziewam się, że Garmin będzie poprawiał energooszczednasc komponentów, aż w końcu będzie na tyle dobra, że będą w stanie włożyć ekran oled do serii 9*5 oraz Feniksów i uzyskać sensowny czas działania. Nawet teraz Venu2 potrafi trzymać całkiem
  • Odpowiedz
to Ty zasugerowałeś, że to fenix musi wyjść wcześniej, my tylko pokazaliśmy, że przy poprzedniej 9 tak wcale nie było, a 945 jest bardzo zbliżony do fenixa 6 i mają praktycznie te same funkcje jeśli chodzi o bieganie i większośc innych sportów.

@neufrin: no tak, bo biorac pod uwage wczesniejsze postepowanie garmina 955 wyjdzie w okolicach premiery fenixa 8 (czy jak oni go nazwa), a nie z 7.

I przy
  • Odpowiedz
Garminw tym swoim LTE nie wspiera tych funkcji i nie odbierzesz połączenia głosowego

@neufrin: A to niech ich szlag :) To to LTE zupełnie zbędne w takiej sytuacji.
  • Odpowiedz
@spejsinwader: jestem sprawdza sie, aktualnie udalo mi sie dostac do jakiegos beta programu, gdzie testowane sa wskazniki wydajnosci, trenowania, zalecenia czy isc czy nie na trening bazujac na zmeczeniu itd i calkiem fanie to wyglada.

Jedno ale, ja nie uzywalem go jako smartwatcha, mam na rece caly dzien ale jako czasomierz i ewentualnie licznik krokow, ale nie zwracam na to uwagi. Odpalam na treningu i po treningu robie synchro z telefonem
  • Odpowiedz
@nohtyp_: wyslalem maila dostalem reply 2 dni pozniej, trafil do spamu i znalazlem go po tygodniu :D
Ale z tego co wyczytalem, to beta ma sie jakos bardzo niedlugo skonczyc i maja wrzucac to juz jako oficjalny update.
  • Odpowiedz