@werter_do_jercewa: stawki oprócz juniora jak najbardziej realne, takie juniorskie stawki widziałem jedynie w warszawie dla jakiegos singapurskiego startupu
@werter_do_jercewa: Inflacja ( ͡°͜ʖ͡°) Chociaż 10k to nie "junior bez doświadczenia". Junior ma minimalne pojęcie, bez doświadczenia to jest stażysta/praktykant.
@winstonyczerwonesetki: Tak, wydaje mi się że użyli kiepskiego opisu. Juniorem można być nawet z 2-3 lata i w międzyczasie nabrać już doświadczenia (i dostać kilka podwyżek). A zaczynając już się zwykle jest po jakimś stażu.
@werter_do_jercewa: 10k? Jakbym nie widział że jest "zł" to bym obstawiał kolumbijskie pesos. A grupy dla początkujących pełne lamentów że pracy dla nich nie ma (⌐͡■͜ʖ͡■)
Firma zajmująca się łowieniem talentów dla innych firm wydaje raport dzięki któremu na jej lokalnym rynku ludzie będą częściej zmieniali pracę. Legitne.
@werter_do_jercewa: W Krakowie bez expa to jak się załapie za 3k to jest sukces. A te wyższe stawki to bajki też trochę, u mnie w firmie seniorzy mają od 20k w górę, a Team Leaderzy po 30k
przygotowywanie i spożywanie pożywienia jest zdecydowanie zbyt męczące i żmudne a tu jeszcze trzeba składniki pozyskać no za jakie grzechy ludzie muszą jeść
źródło: comment_1622406214H6no9cqKmfHH6auI4bzT8w.jpg
Pobierz