Aktywne Wpisy

CzekoDonut +167
Mam nadzieje, że o tej godzinie jest mało osób (OBY!...), bo w formie wyjścia ze strefy komfortu i wyjścia do ludzi publicznie oferuje 500 zł przelane BLIKiem a losowanie dnia 10 maja (ʘ‿ʘ)
Wystarczy dać plusa, jakikolwiek komentarz i zaobserwować mój profil ( specjalnie by było jak najmniej osób xD )
#rozdajo #zadarmo
Wystarczy dać plusa, jakikolwiek komentarz i zaobserwować mój profil ( specjalnie by było jak najmniej osób xD )
#rozdajo #zadarmo
źródło: 5993c2a458fd48d10808504886f227ca
Pobierz
Mexiii +352
Jeśli wiesz co to za logo, to znaczy że kolonoskopia już blisko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#glupiewykopowezabawy #heheszki #cotozalogo #gimbynieznajo
#glupiewykopowezabawy #heheszki #cotozalogo #gimbynieznajo
źródło: image_picker_021D4B63-9072-413A-B882-5B148E073CE9-92950-0000075E5551383F
Pobierz

W pięć lat zmniejszyliśmy liczbę pieszych zabijanych na przejściach o prawie połowę!
Nowe przepisy, obowiązujące od 2021 r. POMOGŁY, nie zaszkodziły.
A 2025 r. znów w tym zakresie był lepszy od 2024.
Przeciwnicy pierwszeństwa pieszych wchodzących nie mają dziś już żadnych argumentów. Gardłujący przeciw tej zmianie "eksperci" i publicyści mogą też się już tylko wstydzić
źródło: FB_IMG_1773852855744
PobierzCzy obowiązek ustąpienia pierwszeństwa pieszym na pasach to dobra zmiana?
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@adrninistrator: ale nikt nigdy tych nie krytykował, krytyka była dla tych którzy wtargnęli na drogę (✌ ゚ ∀ ゚)☞
Nie chce mi się wspominać też o tym że u nas ładuje się te przejścia kompletnie bez ładu i składu.
Czy dobrze ze zmieniono przepisy? Dobrze.
Czy powinni w końcu też zacząć sami słuchać przepisów które u chwalili? Tym bardziej!
(no chyba, że to stare baby co gadają i stoją przy pasach to trąbnąć trzeba, żeby pikawa stanęła XD)
Oczywiście racja, ale trzeba pamiętać o tym, że każdy kierowca jest odpowiedzialny w takim samym stopniu za siebie jak i za innych uczestników ruchu drogowego. Pomijając debili, królów prostej i aroganckich z natury pieszych, to dosłownie każdy może popełnić błąd, mieć gorszy dzień czy zerknąć na telefon i właśnie wtedy zastosowanie mają też 'niezyciowe', zdaniem niektórych, przepisy.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@17loginbylzajety: większość wykopków krytykowała
@KrolWlosowzNosa: hola kolego, ale jak ktoś jest samobójcą to moją rolą jest temu zapobiec? chyba się zagalopowałeś
Drugą sprawą jest surowość w karaniu kierowców, a pobłażliwość względem pieszych. Co można zrobić pieszym, którzy stoją bezpośrednio przy przejściu bez zamiaru przechodzenia? Nic. Co grozi za