Wpis z mikrobloga

Fun fact, Yates jeździ na XXS (47), mostek 13cm przy 172cm wzrostu. W komentarzach ludzie zszokowani, że oni mają ~170cm i jeżdżą na 54, a nawet 56. I tak oto dalej utwierdzamy się w tym, że większość ludzi jeździ na za dużych szosach, oczywiście nie wszyscy, ale większość ¯\_(ツ)_/¯.
Tak, prosi jeżdżą zazwyczaj na sporo mniejszych rozmiarach niż normalni użytkownicy, argumentowane jest to większą sztywnością ramy (krótsze rurki) oraz "wagą" (ten waży 7.17kg).

#bianchi #szosa #kolarstwo
uysy - Fun fact, Yates jeździ na XXS (47), mostek 13cm przy 172cm wzrostu. W komentar...

źródło: comment_1622272368BYFe4SYW6NzWKAUjLd110X.jpg

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mmichal: Yep, ale tak jak wspomniałem wyżej. Prosi świadomie i celowo biorą rozmiary sporo mniejsze, do tego mają fizjo i bikefitterów, żeby to wszystko poustawiać.
Yates ma np siodło na wysokości ~67cm przy XXS! :). Rama ramie nie równa, ale ja przy Ultimate i w Genesisie mam siodło 69-70cm (aktualnie 68-69cm bo naprawiam achilessa) w ramach S :D (a też mam 172cm).
Jejc ma po prostu krótkie nóżki :D.
  • Odpowiedz
@uysy: Marczyński na którymś vlogu bikeshow.cc mówił, że prawie cały peleton jeździ na S, Mki biorą tylko ci powyżej 185 cm
  • Odpowiedz
@uysy: no tak, tylko pytanko czy mierzymy pionową czy poziomą rurę :D bo jednak to wyścigowe bianchi ma 47 w pionie, ale w poziomie pewnie jak zwykła szosa endu rozmiar 54? :D
  • Odpowiedz
Yep, ale tak jak wspomniałem wyżej. Prosi świadomie i celowo biorą rozmiary sporo mniejsze, do tego mają fizjo i bikefitterów, żeby to wszystko poustawiać.

@uysy: I mają też długie godziny na pracę nad mobilnością i wzmacnianiem mięśni które mają ich utrzymać przy tej chorej pozycji.

Większość z nas tutaj pewnie nawet rolki regularnie nie dotyka, nie mówiąc o reszcie treningu uzupełniającego...
  • Odpowiedz
I mają też długie godziny na pracę nad mobilnością i wzmacnianiem mięśni które mają ich utrzymać przy tej chorej pozycji.

@Wyrewolwerowanyrewolwer: yep

Większość z nas tutaj pewnie nawet rolki regularnie nie dotyka, nie mówiąc o reszcie treningu uzupełniającego...

@Wyrewolwerowanyrewolwer: ja, obie rzeczy...troche. Pomimo tego, że mam sproo wolnego czasu, to mi się nie chce :F.
  • Odpowiedz
@uysy: Eh jak kupowałem w Deca to teoria była taka, ze jak jest się na granicy dwóch rozmiarów to mniejszy brać do jazdy bardziej sportowej natomiast większy do komfortowej. Przy geometrii van rysela wychodziło nawet od razu S. I kupiłem M ( ͡° ͜ʖ ͡°) ogólnie mam go ustawionego pod siebie i wszystko daje radę. Niemniej jednak za sugestia jakiegoś mirka kupiłem mostek 80 i czekam
  • Odpowiedz
kupiłem mostek 80 i czekam na dostawę

@van_der_bike: daj znać, bo też się zastanawiam nad skróceniem mostka o 20mm, ale niektórzy twierdzą, że rower robi się wtedy bardziej nerwowy.
  • Odpowiedz
@ostoja: Jutro ma przyjść, ale nie wiem czy dam radę przełożyć. Zakładam, ze będę musiał wstawić rower na trenażer i zobaczyć jak to zmieni moje ustawienie na rowerze. I chyba porobie sobie zdjęcia ustawienia siodełka itd aby w razie w do tego wrócić.
  • Odpowiedz