Aktywne Wpisy

gobi12 +300
W weekend chwaliłem się zbiorami i zapowiadałem małe #rozdajo pakietu różnych odmian papryczek chili.
Więc jest. W losowaniu można wygrać taki pakiet jak na zdjęciu. W środku jest kilkanaście odmian papryczek i każdej odmiany są 2-4 sztuki.
Losowanie spośród plusujących ten wpis. Wysyłka paczkomatem na mój koszt.
--
Więc jest. W losowaniu można wygrać taki pakiet jak na zdjęciu. W środku jest kilkanaście odmian papryczek i każdej odmiany są 2-4 sztuki.
Losowanie spośród plusujących ten wpis. Wysyłka paczkomatem na mój koszt.
--
źródło: temp_file3117948580682261444
Pobierz
Uwaga, dowód anegdotyczny, ale demografia w Polsce naprawdę zaczyna mnie przerażać.
Mam 27 lat, większość znajomych w podobnym wieku i - poza jedną parą - NIKT NIE MA DZIECI. Albo mówią kategorycznie nie i nigdy, albo ewentualnie „no za parę lat pomyślimy”. Ta, za parę lat to będziemy 30+, czyli w wieku już bardzo późnym na rodzenie. Biologicznie dzieci powinno się rodzić około dwudziestki, wtedy poród i połóg dla kobiety są najprostsze,
Mam 27 lat, większość znajomych w podobnym wieku i - poza jedną parą - NIKT NIE MA DZIECI. Albo mówią kategorycznie nie i nigdy, albo ewentualnie „no za parę lat pomyślimy”. Ta, za parę lat to będziemy 30+, czyli w wieku już bardzo późnym na rodzenie. Biologicznie dzieci powinno się rodzić około dwudziestki, wtedy poród i połóg dla kobiety są najprostsze,

Tak, prosi jeżdżą zazwyczaj na sporo mniejszych rozmiarach niż normalni użytkownicy, argumentowane jest to większą sztywnością ramy (krótsze rurki) oraz "wagą" (ten waży 7.17kg).
#bianchi #szosa #kolarstwo
źródło: comment_1622272368BYFe4SYW6NzWKAUjLd110X.jpg
Pobierz@uysy: a na tagu padają pytania czy przy 175 brać M czy L :D
Yates ma np siodło na wysokości ~67cm przy XXS! :). Rama ramie nie równa, ale ja przy Ultimate i w Genesisie mam siodło 69-70cm (aktualnie 68-69cm bo naprawiam achilessa) w ramach S :D (a też mam 172cm).
Jejc ma po prostu krótkie nóżki :D.
Dlugośc podsiodłowej 42cm, TT 51.5cm = rozmiar 47 :D Ja p------ę.
Ale tak czy inaczej, nigdy nie należy patrzeć na długość rury podsiodłowej, to nic nie daje przy wyborze rozmiaru.
źródło: comment_1622275822sGpKiGqxa0bA4khNXa9Mg0.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@uysy: I mają też długie godziny na pracę nad mobilnością i wzmacnianiem mięśni które mają ich utrzymać przy tej chorej pozycji.
Większość z nas tutaj pewnie nawet rolki regularnie nie dotyka, nie mówiąc o reszcie treningu uzupełniającego...
@Wyrewolwerowanyrewolwer: yep
@Wyrewolwerowanyrewolwer: ja, obie rzeczy...troche. Pomimo tego, że mam sproo wolnego czasu, to mi się nie chce :F.
@van_der_bike: daj znać, bo też się zastanawiam nad skróceniem mostka o 20mm, ale niektórzy twierdzą, że rower robi się wtedy bardziej nerwowy.