Poszukiwacz to stan umysłu… stan który bezustannie doszukuje się w otaczających przestrzeni kształtów artefaktów i przedmiotów zabytkowych. Tym sposobem Maciek Wiśniewski z grupy Weles znalazł ostatnio kamienną siekierkę która może liczyć nawet 5-6 tys. lat!
Chcesz być na bieżąco? #zwiadowcahistorii - tag z moimi najciekawszymi znaleziskami! Zapisz się też do mikrolisty zwiadowcahistorii - plusując ten komentarz bym zawołał Cię do najlepszych znalezisk!
Sprawdź też mój blog WWW firmowy SKLEP ZH oraz kanał na YT
@karol1213: po typologii podobnych zabytków, materiale z którego została wykonana itd. Prawdopodobnie jednak jest dużo ciekawsza niż początkowo sądzono bo jest to zabytek wotywny.
https://www.wykop.pl/link/6123553/ma-nawet-6-tys-lat-neolityczna-siekierka-znaleziona-pod-toruniem/
Poszukiwacz to stan umysłu… stan który bezustannie doszukuje się w otaczających przestrzeni kształtów artefaktów i przedmiotów zabytkowych. Tym sposobem Maciek Wiśniewski z grupy Weles znalazł ostatnio kamienną siekierkę która może liczyć nawet 5-6 tys. lat!
Chcesz być na bieżąco? #zwiadowcahistorii - tag z moimi najciekawszymi znaleziskami! Zapisz się też do mikrolisty zwiadowcahistorii - plusując ten komentarz bym zawołał Cię do najlepszych znalezisk!
Sprawdź też mój blog WWW firmowy SKLEP ZH oraz kanał na YT
#polska #historia #archeologia #ciekawostkihistoryczne #gruparatowaniapoziomu #poszukiwacze #neolit #zabytki #ciekawostki #artefaktnadzis #qualitycontent #torun
źródło: comment_1622033918Fd5eb76gE9DQhyz1xEtuGG.jpg
Pobierz@karol1213: Przypuszczenia, w tych czasach rzadko robili coś innego w tym kształcie, chociaż moim zdaniem to niedokończona myszka do komputera.
Dla mnie na pierwszy rzut oka wyglądało jak jakieś urwane lusterko od malucha czy coś xD