Czy ktoś obeznany w temacie mógłby mi powiedzieć, czy mojej koniczynie nic nie dolega i bezpiecznie mogę pić z niej napary? Mam ponad 200g i szkoda wyrzucać :c jeśli jednak jest to pleśń - czy stosowanie naparu/długiego wywaru na skórę będzie okej? Cały zbiór pachnie normalnie, kwiatowo. #ziola
@Namarin: więcej takich plamek nie zauważam w sumie. Są te charakterystyczne 'kuleczki' (widać na zdjęciu poprzednim) i taka 'pajęczynka'. Widziałam to już w zbiorach rumianku i pokrzywy, ale nie znałam na tyle hiszpańskiego, żeby dopytać czy to jest okej. Może wiesz co to jest? Koniczyna sama w sobie ma taki tępy, gorzki, suchy zapach, więc ciężko mi powiedzieć. Wydaje mi się że zapach jest okej, ale pewności nie mam. Interesujesz
Mam ponad 200g i szkoda wyrzucać :c jeśli jednak jest to pleśń - czy stosowanie naparu/długiego wywaru na skórę będzie okej?
Cały zbiór pachnie normalnie, kwiatowo.
#ziola
źródło: comment_1621247447BM9B9XA5OuL5zWXfcakp1Q.jpg
PobierzNatomiast zostawiłbym do sprawdzenia jakąś ilość tam gdzie trzymasz aktualnie, żeby sprawdzić czy zacznie pleśnieć.
źródło: comment_1621249310OXwrSIlIYKMvMlsSxaFcFv.jpg
PobierzPleśń ma specyficzny zapach, czujesz coś wąchając całe zapasy?
Koniczyna sama w sobie ma taki tępy, gorzki, suchy zapach, więc ciężko mi powiedzieć. Wydaje mi się że zapach jest okej, ale pewności nie mam.
Interesujesz
źródło: comment_16212500264HJUyUwgRb5s0mTOjPwBrI.jpg
Pobierzźródło: comment_1621250161mTNOLoCdtu7KQkjkOdW2UJ.jpg
PobierzTak tylko próbuję pomóc.