Wpis z mikrobloga

@loginprzykladowy: W tej firmie pracowało ponad 50 osób i serwery były bardzo „dobre”. Po prostu Microsoft miał w dupie, że ktoś pracuje na nielegalnych, dopóki ta firma to nie jest Facebook czy inny Google
  • Odpowiedz
@Leithain:
1. Zakładasz JDG
2. podpisujesz umowę z oficjalnym dystrybutorem oprogramowania np Incom, lub Also
3. zakładasz firmowe konto na alledrogo.
4. Kupujesz licencje zbiorczą MOLP EDU np office 2019 który kosztuje wtedy jakieś 250 zł netto i możesz aktywować ten klucz 50 razy zanim go nie zablokują xD a wystawiasz pojedynczo za 7 zł na alledrogo.
5. Za duży obrót u dystrybutora dostajesz większy rabat na zakup licencji i możesz zejść z ceny poniżej
  • Odpowiedz
@Ka4az: no bo MS ma to gdzieś. Wiesz ile kosztowałoby ich gonienie po sądach takich firemek? 50 osób to nadal mały Januszex, nic więcej. Zakładam, że serwery mieli normalnie zainstalowane z licencją, mieli wykupiony support od producenta iDRAC/ILO i inne takie. Zabawa na produkcji z aktywatorami to musiałoby być ciekawe przeżycie.

Przez dużą firmę mam na myśli kilkusetosobowe biuro z jakąś tam infrastrukturą IT (kilka serwerów, jakieś wirtualki, fileservery, inne
  • Odpowiedz
@gosurosu: licencja mówi, że nie wolno (bo OEM), ale jak ktoś już tu słusznie zauważył prawo mówi coś innego. Także będzie działać, powinno być legalne (bo to przeniesienie licencji w końcu), ale nie będzie zgodne z treścią licencji.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Leithain: Ja kiedyś kupiłem taki klucz i mi go sparowało razem z kontem Microsoft. Teraz jak reintaluję system to wystarczy że zaloguję się na ów konto i nie muszę podawać klucza. I klucz działa mi któryś rok z kolei.
  • Odpowiedz