Najlepszy i tak jest ból d--y wykopowych programistów, którzy w komentarzach wyzywają od "j-----j patoli" wszystkich uczciwych ludzi, którzy po prostu ciężko pracują na etacie od poniedziałku do piątku (a często też w soboty), płacą podatki i mają dziecko (albo, o zgrozo, dwójkę dzieci), ale nie zarabiają 10k na miecha. Wielcy przedsiębiorcy, którzy zamiast siedzieć na zwykłej umowie o pracę, kombinują tylko jak tu wrzucić nowe xiaomi albo ps5 w koszta. XD I jeszcze to poczucie wyższości, że ich klepanie gównostronek jest bardziej wartościowe dla społeczeństwa, niż zamiatanie ulic albo praca na kasie w biedronce. Mi się nowy ład nie podoba, ale ma jedną niepodważalną zaletę - wywołał pyszny ból doopki samozwańczej elity.
@lysyzlombardu: Skoro zarabiają więcej, to jest to wprost dowód ze ich klepanie gownostronek jest bardziej wartościowe. To bardzo proste - im więcej zarabiasz, tym więcej warta jest twoja praca.
@lysyzlombardu: pełna zgoda. Patrzą tylko na swoje d--y (które pieką bo będą w plecy ułamek pensji, który nie zmieni w ogóle ich standardu życia), a nie widzą, że biedni ludzie, których praca jest w społeczeństwie bardzo potrzebna będą żyli na trochę lepszym poziomie. Zamknięci w swojej wykopowej bańce informacyjnej każdego z dziećmi traktują jak pisowskiego akolitę
bo mireczki przesadzały grubo i leciały pojazdy na "j----ą patologię", która śmiała mieć dzieci i pracować na uopie w zwykłej pracy (czyli czymkolwiek poza IT).
Mireczki nie leciały z pojazdami na "patologię" ze zwykłej pracy, tylko na to że bolszewicy z PiSu przekupią ich tym socjalizmem, bo tak najprościej złapać
Najgosze jest to, że do takich jak Ty, cieszących się ze stanu rzeczy, nie dociera fakt, że ostateczny koszt nowego wału, spadnie właśnie na najuboższych. Tylko oni o tym jeszcze nie wiedzą.
@majk90: Zbytnio upraszczasz sprawę, co właściwie wypacza sens dyskusji. Przedsiębiorca nie może nieustannie przenosić kosztów na konsumenta, bo inaczej konkurencja z nim wygra. To o czym piszesz może ma sens, ale przy kurczącej się gospodarce i malejącym rynku
@world: Ale do czego potrzebujesz źródło do kalkulatora? Na UOP jak zarabiasz 30k brutto, ubezpieczenie zdrowotne wynosi ok 2300, teraz tak samo będzie jak prowadzisz działalność
@Katsukyun: Zgadza się, nie da się przenosić w nieskończoność kosztów na konsumenta, dochodzisz wtedy do unktu gdy przestaje się opłacać prowadzenie działalności, redukujesz zatrudnienie, tniesz koszty a ostatecznie zwijasz biznes. Co prowadzi do skurczenia rynku. Prawda?
Pamiętaj że oprócz podwyżki podatków 19+9+7,75 lub 32+9+7,75, rosną też inne koszty, podatki daniny, opłaty.
Ja ten etap mam za sobą. Już w zeszłym roku zwinąłem żagle. Nie miało dla mnie sensu j-----e na
@Henio_Zloczynca: tak, tak, Wenezuelę xD Wykopki, który to raz się spadliście z rowerka na główkę? Polska gospodarka nie jest oparta na jednej branży żeby doszło do takiego stanu.
@FLAC: napisał gość na wykopie, stworzonym przez jakiegoś programistę. Sprawdzając przy tym stan konta w banku przez aplikację napisaną przez jakiegoś programistę. Zamawiając coś na kolację na pyszne.pl napisanym przez jakiegoś programistę. I kto tu jest oderwany od rzeczywistości...
dochodzisz wtedy do unktu gdy przestaje się opłacać prowadzenie działalności, redukujesz zatrudnienie, tniesz koszty a ostatecznie zwijasz biznes. Co prowadzi do skurczenia rynku. Prawda?
@majk90: Tak, i wtedy po prostu robi to ktoś bardziej ogarnięty oferując konsumentom lepszy produkt/usługę. Podatki w Polsce są bardzo niskie.
Ja ten etap mam za sobą. Już w zeszłym roku zwinąłem żagle. Nie miało dla mnie sensu j-----e na pensje pracowników, gdy dla mnie zostawało
@FLAC: yhm, świetny argument. Ciekawe czy jakbyś dzisiejszym śmieciarzom wyciągnął sterowniki silników z ich cieżarówek to czy byś nie utonął w śmieciach... Jak nie potrafisz zauważyć takich prostych związków pomiędzy pracą różnych ludzi to raczej cieżko będzie nam dyskutować. Wszystko to są połączone naczynia, a sprowadzanie tego do stwierdzenia że jednej grupy zawodowej by nie było gdyby reszta "na nich nie pracowała" to dziecinada
@lysyzlombardu widzicie teraz o co chodzi? Nie o ten p----------e ład tylko kolejne skłócenie, szczucie między sobą Polaków i to pisiorom znowu się udaje.
sprowadzanie tego do stwierdzenia że jednej grupy zawodowej by nie było gdyby reszta "na nich nie pracowała" to dziecinada
@bohme: a nie jest to prawda? Zawsze zawody mniej skomplikowane będą utrzymywać te bardziej zaawansowane. Zamiast silnika z ECU możesz mieć gaźnikowy. Działać będzie? Będzie. Programista potrzebny? Nie.
#nowylad #bekazpisu #bekazprogramistow
źródło: comment_1621092355HBsbjiLjp9b5dKnlsf8d9E.jpg
PobierzSkoro zarabiają więcej, to jest to wprost dowód ze ich klepanie gownostronek jest bardziej wartościowe. To bardzo proste - im więcej zarabiasz, tym więcej warta jest twoja praca.
Zamknięci w swojej wykopowej bańce informacyjnej każdego z dziećmi traktują jak pisowskiego akolitę
@lysyzlombardu: nic nie zrozumiałeś.
Mireczki nie leciały z pojazdami na "patologię" ze zwykłej pracy, tylko na to że bolszewicy z PiSu przekupią ich tym socjalizmem, bo tak najprościej złapać
Komentarz usunięty przez autora
@ekjrwhrkjew: Źródło
@majk90: Zbytnio upraszczasz sprawę, co właściwie wypacza sens dyskusji. Przedsiębiorca nie może nieustannie przenosić kosztów na konsumenta, bo inaczej konkurencja z nim wygra. To o czym piszesz może ma sens, ale przy kurczącej się gospodarce i malejącym rynku
Pamiętaj że oprócz podwyżki podatków 19+9+7,75 lub 32+9+7,75, rosną też inne koszty, podatki daniny, opłaty.
Ja ten etap mam za sobą. Już w zeszłym roku zwinąłem żagle. Nie miało dla mnie sensu j-----e na
@majk90: Tak, i wtedy po prostu robi to ktoś bardziej ogarnięty oferując konsumentom lepszy produkt/usługę. Podatki w Polsce są bardzo niskie.
@bohme: a nie jest to prawda? Zawsze zawody mniej skomplikowane będą utrzymywać te bardziej zaawansowane. Zamiast silnika z ECU możesz mieć gaźnikowy. Działać będzie? Będzie. Programista potrzebny? Nie.
@lysyzlombardu: nie "zwykłych osób" tylko wyborców pisdzielców, którzy głosują na nich i wychwalają tych chwastów i ich pomysły