Wpis z mikrobloga

Najlepszy i tak jest ból d--y wykopowych programistów, którzy w komentarzach wyzywają od "j-----j patoli" wszystkich uczciwych ludzi, którzy po prostu ciężko pracują na etacie od poniedziałku do piątku (a często też w soboty), płacą podatki i mają dziecko (albo, o zgrozo, dwójkę dzieci), ale nie zarabiają 10k na miecha. Wielcy przedsiębiorcy, którzy zamiast siedzieć na zwykłej umowie o pracę, kombinują tylko jak tu wrzucić nowe xiaomi albo ps5 w koszta. XD I jeszcze to poczucie wyższości, że ich klepanie gównostronek jest bardziej wartościowe dla społeczeństwa, niż zamiatanie ulic albo praca na kasie w biedronce. Mi się nowy ład nie podoba, ale ma jedną niepodważalną zaletę - wywołał pyszny ból doopki samozwańczej elity.

#nowylad #bekazpisu #bekazprogramistow
lysyzlombardu - Najlepszy i tak jest ból d--y wykopowych programistów, którzy w komen...

źródło: comment_1621092355HBsbjiLjp9b5dKnlsf8d9E.jpg

Pobierz
  • 320
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lysyzlombardu:
Skoro zarabiają więcej, to jest to wprost dowód ze ich klepanie gownostronek jest bardziej wartościowe. To bardzo proste - im więcej zarabiasz, tym więcej warta jest twoja praca.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@lysyzlombardu: pełna zgoda. Patrzą tylko na swoje d--y (które pieką bo będą w plecy ułamek pensji, który nie zmieni w ogóle ich standardu życia), a nie widzą, że biedni ludzie, których praca jest w społeczeństwie bardzo potrzebna będą żyli na trochę lepszym poziomie.
Zamknięci w swojej wykopowej bańce informacyjnej każdego z dziećmi traktują jak pisowskiego akolitę
  • Odpowiedz
bo mireczki przesadzały grubo i leciały pojazdy na "j----ą patologię", która śmiała mieć dzieci i pracować na uopie w zwykłej pracy (czyli czymkolwiek poza IT).

@lysyzlombardu: nic nie zrozumiałeś.

Mireczki nie leciały z pojazdami na "patologię" ze zwykłej pracy, tylko na to że bolszewicy z PiSu przekupią ich tym socjalizmem, bo tak najprościej złapać
  • Odpowiedz
Najgosze jest to, że do takich jak Ty, cieszących się ze stanu rzeczy, nie dociera fakt, że ostateczny koszt nowego wału, spadnie właśnie na najuboższych. Tylko oni o tym jeszcze nie wiedzą.

@majk90: Zbytnio upraszczasz sprawę, co właściwie wypacza sens dyskusji. Przedsiębiorca nie może nieustannie przenosić kosztów na konsumenta, bo inaczej konkurencja z nim wygra. To o czym piszesz może ma sens, ale przy kurczącej się gospodarce i malejącym rynku
  • Odpowiedz
@world: Ale do czego potrzebujesz źródło do kalkulatora? Na UOP jak zarabiasz 30k brutto, ubezpieczenie zdrowotne wynosi ok 2300, teraz tak samo będzie jak prowadzisz działalność
  • Odpowiedz
@Katsukyun: Zgadza się, nie da się przenosić w nieskończoność kosztów na konsumenta, dochodzisz wtedy do unktu gdy przestaje się opłacać prowadzenie działalności, redukujesz zatrudnienie, tniesz koszty a ostatecznie zwijasz biznes. Co prowadzi do skurczenia rynku. Prawda?

Pamiętaj że oprócz podwyżki podatków 19+9+7,75 lub 32+9+7,75, rosną też inne koszty, podatki daniny, opłaty.

Ja ten etap mam za sobą. Już w zeszłym roku zwinąłem żagle. Nie miało dla mnie sensu j-----e na
  • Odpowiedz
@FLAC: napisał gość na wykopie, stworzonym przez jakiegoś programistę. Sprawdzając przy tym stan konta w banku przez aplikację napisaną przez jakiegoś programistę. Zamawiając coś na kolację na pyszne.pl napisanym przez jakiegoś programistę. I kto tu jest oderwany od rzeczywistości...
  • Odpowiedz
@bohme: hm, 200 lat temu programistów nie było i świat sobie radził. W londynie był tygodniowy protest śmieciarzy i miasto utonęło w odpadkach.
  • Odpowiedz
dochodzisz wtedy do unktu gdy przestaje się opłacać prowadzenie działalności, redukujesz zatrudnienie, tniesz koszty a ostatecznie zwijasz biznes. Co prowadzi do skurczenia rynku. Prawda?

@majk90: Tak, i wtedy po prostu robi to ktoś bardziej ogarnięty oferując konsumentom lepszy produkt/usługę. Podatki w Polsce są bardzo niskie.

Ja ten etap mam za sobą. Już w zeszłym roku zwinąłem żagle. Nie miało dla mnie sensu j-----e na pensje pracowników, gdy dla mnie zostawało
  • Odpowiedz
@FLAC: yhm, świetny argument. Ciekawe czy jakbyś dzisiejszym śmieciarzom wyciągnął sterowniki silników z ich cieżarówek to czy byś nie utonął w śmieciach... Jak nie potrafisz zauważyć takich prostych związków pomiędzy pracą różnych ludzi to raczej cieżko będzie nam dyskutować. Wszystko to są połączone naczynia, a sprowadzanie tego do stwierdzenia że jednej grupy zawodowej by nie było gdyby reszta "na nich nie pracowała" to dziecinada
  • Odpowiedz
sprowadzanie tego do stwierdzenia że jednej grupy zawodowej by nie było gdyby reszta "na nich nie pracowała" to dziecinada

@bohme: a nie jest to prawda? Zawsze zawody mniej skomplikowane będą utrzymywać te bardziej zaawansowane. Zamiast silnika z ECU możesz mieć gaźnikowy. Działać będzie? Będzie. Programista potrzebny? Nie.
  • Odpowiedz
ludzie, ja p------ę pis i ten ich nowy ład, mi chodzi o nazywanie przez mireczków zwykłych osób "patologią", bo nie zarabiają 15k i mają dzieci.

@lysyzlombardu: nie "zwykłych osób" tylko wyborców pisdzielców, którzy głosują na nich i wychwalają tych chwastów i ich pomysły
  • Odpowiedz