Wpis z mikrobloga

Najlepszy i tak jest ból d--y wykopowych programistów, którzy w komentarzach wyzywają od "j-----j patoli" wszystkich uczciwych ludzi, którzy po prostu ciężko pracują na etacie od poniedziałku do piątku (a często też w soboty), płacą podatki i mają dziecko (albo, o zgrozo, dwójkę dzieci), ale nie zarabiają 10k na miecha. Wielcy przedsiębiorcy, którzy zamiast siedzieć na zwykłej umowie o pracę, kombinują tylko jak tu wrzucić nowe xiaomi albo ps5 w koszta. XD I jeszcze to poczucie wyższości, że ich klepanie gównostronek jest bardziej wartościowe dla społeczeństwa, niż zamiatanie ulic albo praca na kasie w biedronce. Mi się nowy ład nie podoba, ale ma jedną niepodważalną zaletę - wywołał pyszny ból doopki samozwańczej elity.

#nowylad #bekazpisu #bekazprogramistow
lysyzlombardu - Najlepszy i tak jest ból d--y wykopowych programistów, którzy w komen...

źródło: comment_1621092355HBsbjiLjp9b5dKnlsf8d9E.jpg

Pobierz
  • 320
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zamiast silnika z ECU możesz mieć gaźnikowy. Działać będzie? Będzie. Programista potrzebny? Nie.

@FLAC:

Ale po co pojazd na jakiś gaźnik i silnik? Kury się przez to przestały nieść i krowy mleko
  • Odpowiedz
@Katsukyun: Nie wiem, nie wypowiadam soe za wykopkow, nie pisalem rowniez nigdzie o pogromie.
Dyskutujesz ze mna czy sam ze soba?
Wiesz co to jest dowod anegdotyczny?
To ze Ty nie widziales, to nie znaczy ze tak nie jest.
Jak rozumiem ci ktorzu zachwalali seoja obecna sytuacje, obracaja soe w branzy HORECA, prowadza szkoly jezykowe, silownie czy cos w tym guscie?
  • Odpowiedz
Zamiast silnika z ECU możesz mieć gaźnikowy. Działać będzie? Będzie.

@FLAC: no to od jutra wymieniamy auta na Żuki i Polonezy. Działać będzie? Będzie. Internet drukujemy na kartki i wyrzucamy komputery i telefony. Działać będzie? Będzie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@cwlmod: to, że w kasie jest komputer, nie znaczy, że klepacz reacta z tego tytułu na coś zasługuje xD
  • Odpowiedz
@bylem_zielonko: @spere: ok to proponuję tak. Rzucić grupę ludzi bez programisty na bezludną wyspę i rzucić programistę na bezludną wyspę bez innych ludzi.

Programista - bóg zesłany na ziemię - pewnie sobie poradzi lepiej, skoro dzięki nim wszystko funkcjonuje.
Nie było nic, nagle bóg stworzył programistę a programista stworzył cały znany nam świat.

Tak jak pisałem, ludzie tu są bardziej oderwani od kaczyńskiego z którego się śmieją.
  • Odpowiedz
To są lata ciężkiej pracy, nauki i często masa wydanych pieniędzy żeby dostać pracę jako programista, a szczególnie jako dobrze opłacany programista. Wszyscy, którzy myślą że programistą można zostać od tak z dnia na dzień są zwyczajnie p----------i.

@Dominias: ja zostałem programistą po latach bumelanctwa i w sumie to z dnia na dzień, ot miałem do tego talent.

A "lata ciężkiej nauki" to mieli znajomi architekci (w większości bezrobotni) i
  • Odpowiedz
W sensie, ze pojdziesz do szefa i powiesz daj bo pisiury zwiekszyly skladke zdrowotna

@arbofi: a szef się zgodzi i jeszcze gratisowo gałę o-------i naszemu wykopkowemu programiście ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@gatineau: kurła człowieku co ty piszesz, przecież wiadomo że zostanie programistą to bardziej niebezpieczna ścieżka życia niż trening w szkole wiedźminów
  • Odpowiedz
Tak, i wtedy po prostu robi to ktoś bardziej ogarnięty oferując konsumentom lepszy produkt/usługę

@Katsukyun: niekoniecznie. Czasem to ktos bardziej zdesperowany, nie majacy innych opcji, u-----y w kredytach, leasingach itp. Taki, ktoremu sie chce uzerac z urzedasami, kontrahentami i dluznikami za nedzne grosze zysku.
Rowniez sa to tacy, ktorzy mysla ze im sie uda bo wiedza lepiej.
Lepszy towar? Mosisz o c------m zarciu z marketu o gorszym skladzie niz na
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@JanuszAndrzejNowak:

okresu wypowiedzenia i odpowiada całym swoim majątkiem za pełnione błędu

No jak jest k---a debilem i sobie taki kontrakt podpisał, to do kogo ma żal?
  • Odpowiedz
@Katsukyun: dobra. Juz wiem. Tobie chodzi o cos w rodzaju zmniejszania gramatury produktu, przy zachowaniu ceny, albo podnoszenie ceny innego produktu, by zbilansowac strate na innym.
To jest ta poprawa i bycie ogarnietym?
  • Odpowiedz
Rzucić grupę ludzi bez programisty na bezludną wyspę i rzucić programistę na bezludną wyspę bez innych ludzi.

@FLAC:

Czym ich tam dowieziesz? Samolotem? Statkiem? Wpław mają płynąć?
  • Odpowiedz
@FLAC: a tak poważnie to większość tej "ciężkiej pracy" programistów to robienie projektów w ramach hobby. Większość programistów w końcu lubi tą robotę i dłubać przy kompach i robili by to nawet gdyby nikt nie płacił (nieprzypadkowo istnieje ten cały ruch open source)

I naprawdę, ja jestem jednym z nich (w sensie tych co lubią programować) i dla mnie nazywanie tego "ciężką pracą" to komedia. Ciężką pracę to mieli
  • Odpowiedz