Wpis z mikrobloga

@Gaku745: Ja tylko się z toba zgadzam w kwesti anty kapitalizmu ale uważam ze ethno state jest najlepszym rozwiązaniem bo sa rasy ludzkie i religie ktore nigdy nie beda zyc w zgodzie. Wiec dlaczego wszystkich wrzucac do jednego kotla niech kazdy ma swoj kraj, biali, czarni i azjaci. Chrzescijanie, Muzlumanie i Ateisci. Dlaczego takiego rozwiązania nie możesz zaakceptować?
  • Odpowiedz
@Gaku745: Izrael przed atakiem rakietowym zawsze ostrzega cywilów by zdążyli się ewakuować. Palestyna celuje w cele cywilne. Izrael chroni swoich mieszkańców zarówno żydowskich jak i arabskich za pomocą systemu antyrakietowego. Palestyna trzyma wyrzutnie w szkołach i szpitalach by po odwecie było jak najwięcej rannych i zabitych do siania propagandy wśród pseudointelektualnych idiotów.
  • Odpowiedz
@Gaku745: Ale przyznać trzeba ze pastuchy to skuteczność maja zerowa. A swoją droga to ciekaw jestem czy w tym roku (a i pewnie w poprzednich) to ataki Hamasu nie były inspirowane lub dręczenie przeprowadzone przez służby izraelskie. Dziwnie pasują bibiemu, który już tracił władze, Już prawie biden w obronie praw człowieka się wypowiedział aż tu nagle oszczelano biednych cywili z zerowa skutecznością, bo chyba jedyni co zginęli od ostrzału to tak
  • Odpowiedz
@Xardin ten wykres przedstawia jedynie skuteczność. Jeżeli uważaszże izrael próbuje mordować cywili, w przeciwieństwie do hamasu to socjalizm ci zupełnie przeżarł mózg.

Izrael ma jedną z najnowocześniejszych technologii na świecie. Ilu cywili zabili Amerykanie w Iraku? Chyba wiesz, jaka będzie odpowiedź.
  • Odpowiedz
@uriel_ck: Tak jak myślałem, amerykanie przy żydach okazali się rzeźnikami, zabijając 7269 ludzi. Na tym wykresie zabitych nie będzie zapewne nawet 1000 mimo długiego konfliktu, ogromnego fanatyzmu wśród arabów oraz celowym prowokowaniem śmierci cywili przez hamas. Ja naprawdę nie wiem która inna armia w ramach działań wojennych najpierw ostrzega mieszkańców próbnymi wybuchami pozwalając uciec terrorystom obok cywili, a dopiero później strzela rakietom. Amerykanie by po prostu pół gazy zbombardowali fosforem. No
  • Odpowiedz
@Xardin tylko pamiętaj, że iraq ma 40 milionów mieszkańców, a Palestyna 4.6 miliona. Mów co chcesz, dla mnie cały bliski wschód to dzicz która chcą przenieść do europy. Izrael ze swoją technologia mogliby zminimalizować starty po stronie zwykłych ludzi. Druga sprawa. Po wojnie potrafili wytropić i porwać Niemców mieszkających po drugiej stronie globu. Teraz z nowocześniejsza technologia nie potrafią zlikwidować w podobny sposób terrorystów z Palestyny?
  • Odpowiedz
@uriel_ck: Przepraszam, ale awet wysyłają ostrzeżenia w okolicy zanim tam jebnie. Przy okazji przez ta praktykę mogą uciec terroryści. Ja nie wiem jaka inna armia tak robi podczas wojny. I tropienie iluś tam generałów, i tysięcy gorzej postawionych terrorystów to łatwe jest, i tak dokonują precyzyjnych zamachów, ale to jest ich twierdza, więc nie wiem jak mają namierzyć każdego jednego xD. Zresztą większość ataków to są biura(w tym ten wieżowiec o
  • Odpowiedz
@Xardin tropienie iluś tam generałów, i tysięcy gorzej postawionych terrorystów to łatwe jest, i tak dokonują precyzyjnych zamachów, ale to jest ich twierdza, więc nie wiem jak mają namierzyć każdego jednego xD

Właśnie, ani ja ani ty nie jesteśmy od tego, żeby wiedzieć. W Polsce potrafią rozwiać sprawę sprzed dwudziestu lat, równie potrafią znaleźć gościa który się ukrywa od kilku lat poza granicami kraju. Tak wiem, że mamy dobry wywiad, ale Izrael
  • Odpowiedz