Wpis z mikrobloga

@TetraHydroCanabinol: że twoje otoczenie nie pokazuje prawdy - podstawowy błąd poznawczy. W szczególności nie pokazuje prawdy jeśli nie obracasz się w środowisku z kobietami, a w jeszcze większej szczególności jeśli czerpiesz wiedzę o kobietach z wykopu. Oczywiście to nie musi być prawda w twoim przypadku.

Ale uogólniających - twoje otoczenie nie ukazuje faktów
  • Odpowiedz
Ale uogólniających - twoje otoczenie nie ukazuje faktów

@PochodnaFunkcji: Dla całości społeczeństwa? Pewnie nie, to tylko dowód anegdotyczny. Ale dla mnie samego? Niesamowicie istotny. Mnie nie interesuje, że generalna prawidłowość jest inna (nawet, jeśli tak jest). Ja obracam się w takim a takim środowisku, mam takie a takie doświadczenia, spotykam się z takimi a nie innymi ludźmi i to, co z tego wynoszę to potwierdzenie tego, co napisał kolega @
  • Odpowiedz
@TetraHydroCanabinol: Przed chwilą było stwierdzone że:

przecież te dziewoje w wieku 20 lat wychowane na instagramie netflixie i tiktokach nie rozumieją w ogole tego pojecia

Z tego wynika że czas zmienić środowisko, bo jeśli tylko takie wnioski wyciągacie, to problem zdecydowanie nie jest w kobietach(wszystkich) tylko w tym jakie kobiety spotykacie
  • Odpowiedz
Z tego wynika że czas zmienić środowisko,

@PochodnaFunkcji: Łatwo powiedzieć. Mam rzucić studia i przeprowadzić się do innego miasta w poszukiwaniu dziewczyn, które obalą moją tezę? "Wyjść do ludzi"? Poszukać kogoś w sieci i po tym wszystkim założyć tindera? Nie za bardzo wiem jak miałbym to zmienić. Jestem w takim środowisku jakim jestem i tyle, życie toczy się swoim nurtem, doświadczenia mam takie a nie inne. Jasne, nadzieja, że spotkam
  • Odpowiedz
@TetraHydroCanabinol: to w takim razie chyba jestem p----------y bo w żaden sposób nie próbuje sobie kogokolwiek znaleźć.Już dawno odpuściłem sobie randkowanie bo wiem że zwyczajnie nie mam sobą nic do zaoferowania.Nikt nie pokocha mnie bezwarunkowo bo życie to nie film romantyczny tylko chłodne kalkulacje.Dopoki mam znajomych to samotny się nie czuję,chociaż wiem że i oni pójdą kiedyś swoimi drogami,do tego czasu jednak staram się żyć chwilą i doceniać mocno wszystko
  • Odpowiedz
@TetraHydroCanabinol: Żeby zmienić środowisko nie trzeba wyjeżdżać z miasta ani rzucać studiów. Prawdopodobnie nawet z twoim środowiskiem jest wszystko ok, tylko Ty odbierasz kobiety innymi niż są.

Ja chce tylko przekazać że jeśli przyklaskujesz temu że kobiety są niezdolne do kochania to już tutaj coś zawiodło
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@TetraHydroCanabinol: Szeroko pojęty romantyzm to jeden z bardziej rakowych nurtów ostatnich stuleci. A gdy społeczeństwo zestawiło go z konsumpcjonizmem to już w ogóle dostaliśmy wybuchową mieszankę.
  • Odpowiedz
@TetraHydroCanabinol: dobrze, że wspomniałeś, że jesteś inteligentny
tylko, że zachowujesz się jak typowy przemądrzały wykopek wygłaszający oklepane hasła, które mają sprawić, że poczujesz się lepszy od innych w tym złym świecie
masz styl pisania zbuntowanego maturzysty, któremu się wydaje, że pojął całą wiedzę o świecie, ale nikt nie jest w stanie pojąć twojego geniuszu
przydałoby ci się trochę skromności i dystansu do świata edgelordzie
  • Odpowiedz