@TetraHydroCanabinol: ehhh życie. Bycie normanem ma swoje plusy. Normany żyją w klatce nieświadomości którą sami sobie wytworzyli. Odklejeni od matrixa nie dostrzegają brutalnej rzeczywistości. Momentami chciałby być normanem żeby po prostu nie myśleć
@TetraHydroCanabinol: osoby samotne są często romantykami i idealistami... niekoniecznie. W mojej osobistej ocenie jest coraz bardziej rosnąca grupa osób po tzw kowadle w ryj - rozgoryczonych, przytloczonych do granic możliwości, osób które w teorii zrobiły wszystko co było wymagane, spełniły wszystkie progi wejścia a i tak nie wyszło. To nie osoby, które nie mogły wejść w relację i ją idealizowaly z zewnątrz. To osoby które złapały swoją szansę i zamiast
Zrobić wszystko, inteligentnie rozegrać wszystko, a potem mimo gigantycznego często zaangażowania przegrać z biologią drugiej strony. Slabe...
@ParaNormikon: Masz rację. Romantycy-idealiści jednak często boją się zaryzykować i w obawie przed kompromitacją i odrzuceniem stoją z boku, wymyślając w swojej głowie coraz bardziej odrealnione, idylliczne scenariusze, które mają na celu oszukanie mózgu i naszej natury. Prymitywnej natury, która wysyła silne sygnały zmuszające jednostkę do szukania partnerki. Podczas gdy psychika osoby samotnej
@TetraHydroCanabinol: Jakbym czytał o sobie też. Samotność mnie dobija. Też jestem niepoprawnym romantykiem i jestem mocno sentymentalny. Co tu dużo mówić, dzisiejszy świat mnie mocno odrzuca. Ale wiem że tego nie zmienię. Trzeba jakoś żyć mimo wszystkiego. Nadzieja i marzenia zawsze są mimo że jestem dość mocnym realistą. Świat nie jest zerojedynkowy tyle wiem. Może kiedyś się uda ale skąd nam to wiedzieć :)
@Rzeszowiak2: @TetraHydroCanabinol: czy koniec końców wyjdzie na tym lepiej? Oczywiście. Takie jest moja prywatna ocena. Bez tego można jeszcze jakoś odczuwać "sympatie" do pewnych rzeczy, odczuć. Potem niestety wszystko to w najlepszym przypadku zamienia się w ciężar. Nie mówię że takie wybudzenie jest złe samo w sobie. Ale taka forma jest z całą pewnością jedną z najgorszych. Za dużo tu indywidualnych czynników żeby pisać ot tak o jakiejś
@TetraHydroCanabinol: Wobec kogo Ty chesz dziś być romantyczny xD? przecież te dziewoje w wieku 20 lat wychowane na instagramie netflixie i tiktokach nie rozumieją w ogole tego pojecia, jeszcze tak przy 27+ to można znaleźć ogarnieta ale polowa to albo dzieciata albo paskudna z ryja
@Moonastro: No masz rację, ale co mam zrobić w tym wypadku? Dostosować się? Założyć tiktoka, netflixa, płytkie zainteresowania, r00chańsko i imprezy? Nie każdy jest ekstrawertykiem dynamiczniakiem, natury nie oszukasz, możesz ją co najwyżej próbować zakłamać, ze szkodą dla siebie. A będzie jeszcze gorzej.
@TetraHydroCanabinol: Zależy jaki masz target, jeżeli szukasz kobiety na stałe to raczej nie mozesz się kierować zbytnio wyglądem, w sensie taka 6/10 ale ze zrozumieniem Ciebie chyba byłaby spoko cnie? a takie są dostępne tylko trza znaleźć no i odpowiednio zagadać
@TetraHydroCanabinol: Pięknie napisane, fajnie, że chociaż co jakiś czas się coś takiego na tagu wybija. A życie nauczyło, że jeśli coraz więcej w coś zainwestowałeś, to w przypadku porażki stracisz jeszcze więcej
w sensie taka 6/10 ale ze zrozumieniem Ciebie chyba byłaby spoko cnie?
@Moonastro: Pytasz dzika czy sra w lesie ( ͡°͜ʖ͡°) No pewnie, że spoko. Ale trafić na taką która mi się spodoba to nie problem, gorzej z odwrotną zależnością - ja muszę się też spodobać jej xD
@TetraHydroCanabinol: No tutaj może być trudniej z tego co piszesz, ale pomimo wszystko, jezeli zapoznajesz dziewczynę na portalu to wystarczy dobra gadka by wyciagnac ją na spacer, ja nie mam z tym problemu a nie jestem jakiś chad czy coś.
Wobec kogo Ty chesz dziś być romantyczny xD? przecież te dziewoje w wieku 20 lat wychowane na instagramie netflixie i tiktokach nie rozumieją w ogole tego pojecia
@ParaNormikon: Masz rację. Romantycy-idealiści jednak często boją się zaryzykować i w obawie przed kompromitacją i odrzuceniem stoją z boku, wymyślając w swojej głowie coraz bardziej odrealnione, idylliczne scenariusze, które mają na celu oszukanie mózgu i naszej natury. Prymitywnej natury, która wysyła silne sygnały zmuszające jednostkę do szukania partnerki. Podczas gdy psychika osoby samotnej
A będzie jeszcze gorzej.
@Moonastro: Pytasz dzika czy sra w lesie ( ͡° ͜ʖ ͡°) No pewnie, że spoko. Ale trafić na taką która mi się spodoba to nie problem, gorzej z odwrotną zależnością - ja muszę się też spodobać jej xD
@Moonastro: @TetraHydroCanabinol: wiecie że przez takie uogólnienia jedyne co robicie to szkodzicie sobie?