Wpis z mikrobloga

@mayek: Oj zdziwilbys się. Moja mama jest lekarzem, a w domu nawet garażu nie ma. Jej koleżanki podobnie. Matka mojego kumpla jest sędzina sądu gospodarczego w Warszawie, ojciec lekarzem z własna przychodnia. Mieszkają w małej szeregowce z jednym garażem. Fury owszem klasy premium ale w leasing, wiadomo trzeba robić koszta. Domy tez na kredyty.

Kolejny przykład. Dziadkowie mojego znajomego produkują lampy. Mieszkają w szeregowce, chociaż akurat każdy w rodzinie jeździ
  • Odpowiedz
Ludzie inteligentni często nie maja potrzeby okazywania wszystkim jacy to oni nie są bogaci. To zazwyczaj cecha tych którzy się wybili się z biedy.

@BBananowy: bo jazda porshe to nie pokazanie że ma się kasę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Dom 300 - 350k

@LazyInitializationException:

Jeżeli ten dom ma ~150m2, to koszty które podałeś to stan deweloperski, dolicz koszty wykończenia/mebli w średnim standardzie 150tys. Dodatkowo ocieplenie, kostka, puc, ogrodzenie 100tys, wtedy możemy mówić o w miarę realnych kosztach.
  • Odpowiedz
ta działka z domem nie jest warta więcej niż 400 tys.

@bred_one: co k---a???
Powiedz, że żartujesz proszę. Koszt samego dachu w tym przypadku to jakieś dobre 60 tysięcy czyli (po odliczeniu działki) za 260 budujemy resztę, powodzenia k---a xD

Sama działka takiej wielkości na wypizdowie pod małym miasteczkiem kosztuje około 80 tysięcy. Czyli mam rozumieć, że taki dom postawisz razem z ogrodzeniem za 320 tysięcy? Chyba z c---a spadłeś
  • Odpowiedz
Jeżeli ten dom ma ~150m2, to koszty które podałeś to stan deweloperski, dolicz koszty wykończenia/mebli w średnim standardzie 150tys. Dodatkowo ocieplenie, kostka, puc, ogrodzenie 100tys, wtedy możemy mówić o w miarę realnych kosztach.

@HajLajf: po samym dachu można wnioskować, że domek nie jest robiony po taniośći. Myśle, że stan deweloperski w tym przypadku minimum 400 tys
  • Odpowiedz
Przecież takie domy a nawet ładniejsze i większe widuje się przejezdzając polskie wsie xd No może jednak z gorszymi samochodami na podjezdzie,bo wbrew pozorom duża część ludzi nie przykłada większej uwagi do tego czym jezdzi.

@neXes: i o czym to świadczy?
  • Odpowiedz
@Antoni_Kosiba odpisze tylko na temat dachu i przy takim słownictwie z Twojej strony już podziękuję. Za taki dach 160m z trzema giblami rok temu płaciłem: więźba impregnowana (nie pamiętam ile kubików) 7tys, blachodachówka Janosik z obróbkami 12 tys , robocizna 15 tys. Dobrej nocy, pozdrawiam.
  • Odpowiedz