Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 121
@Sheppard28: nom D------a chalpa, nie za duża nie za mała, jest równy plac gdzie można o---------ć, garaż spoko furka nwm o co tu się d-----c xDD może tylko o sąsiedztwo, gdybym był zamożny wolałbym żeby nikt nie patrzył co robię na podwórku i w chalpie
  • Odpowiedz
@fegwegw: Ale to jest kwintesencja klasy sredniej wlasnie xD Auto moze miec rownie dobrze rok bo to najnowsze BMW z tej serii. Ty myslisz ze klasa srednia to Lambo jezdzi i mieszka w palacu? XD
  • Odpowiedz
@Cypselus: Wyłożyć 2 melony w gotówce? Po np. 5 czy 10 latach pracy? Klasa średnia? W PL? Na etacie np. wykładowcy? Chyba, że bez kredytu oznacza jeszcze coś innego.
  • Odpowiedz
klasa srednia jest wtedy gdy stac cie na to bez kredytu

@Cypselus: Na to co jest na zdjęciu (zakładając działkę pod miastem z dobrym dojazdem) programista 15k musiałby pracować 10 lat żeby kupić za gotówkę bez kredytu. I to zakładając, że odłoży przez ten czas każdy grosz
Od ilu zł/miesiąc według Ciebie zaczyna się więc klasa średnia? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@fegwegw: Mysle, ze mogloby sie uzbierac. Samo auto jakby bylo w full opcji to pol banki. Ale zakladajac ze jakies 200 tys to dzis dzialka plus postawienie domu i wyposazenie to spokojnie 800k moze kosztowac. Ale nie wiem, luzne szacunki
  • Odpowiedz
nikogo nie stac na nic bez kredytu bo bez ktedytu nie ma kosztow a bez kosztow sa podatki

@Sweet_acc_pr0sa: ja tam sie nie znam, ale wydaje mi sie ze jest roznica miedzy kredytem inwestycyhnym, a kredytem na podostawowe potrzeby egzystencjalne!

• Odpowiedz