Wpis z mikrobloga

ale znowu Wheelie... Klasa. Kusi mnie żeby popróbować tylko się o motor boję

( ͡° ͜ʖ ͡°).

@yellowman: I wtedy wchodzisz Ty cały na biało i kupujesz Chińskie 125/150 za 3-4tys zł wywalasz migacze plastiki jeśli są błotnik tylny aby nie haczył o ziemię, kupujesz jak najmniejszą zębatkę na przód a na tył jak największą.
Po takim zabiegu z gazu na 1 biegu 125 powinna iść na koło. prędkość 7-10km/h więc sobie nic nie zrobisz.
Lampy zostawiasz aby można było dojechać w ustronne miejsce, nawet placu nie trzeba mieć betonowego wystarczy
  • Odpowiedz
@mpetrumnigrum: kurde I to jest myśl. Już prawie wszystko gra, bo Yamaha YBR 125 stoi of blokiem. No to tylko małe modyfikacje przede mną i można śmigać. Kurczę no przemyśle temat poważnie. A jakby nie zmieniać zębatek tylko jej że sprzęgła strzelać na jedynce to ma sens? Podnieść to podniesie bo próbowałem, jak podkręcę do 7k obrotów i puszcze sprzęgło to wejdzie na koło, moc jest, sprawdzone. Tylko że pewnie
  • Odpowiedz
kurde I to jest myśl. Już prawie wszystko gra, bo Yamaha YBR 125 stoi of blokiem. No to tylko małe modyfikacje przede mną i można śmigać. Kurczę no przemyśle temat poważnie. A jakby nie zmieniać zębatek tylko jej że sprzęgła strzelać na jedynce to ma sens? Podnieść to podniesie bo próbowałem, jak podkręcę do 7k obrotów i puszcze sprzęgło to wejdzie na koło, moc jest, sprawdzone. Tylko że pewnie w ten sposób będzie ciężko utrzymać na gumie jak już się odważę na ten moment by nie opuszczać jak tylko podniesie się koło? Bez wymiany zębatek jednak pewnie nie da rady co?

@yellowman: Jak będziesz strzelał ze sprzęgła to szybko zużyjesz tarcze sprzęgłowe oraz kosz sprzęgłowy a bardziej jego zęby.
W dodatku będziesz miał wyższą prędkość i gorzej w razie czego będzie podeprzeć się nogą i nie dość że będziesz musiał operować gazem to jeszcze dodatkowo sprzęgłem.
Najlepiej będzie jak zamontujesz zębatki uwierz mi.
A zacznij od ćwiczeń
  • Odpowiedz