Aktywne Wpisy

obszarnik +120
Bardzo spodobało mi się wczorajsze zesrańsko części ludzi spod tagu #polskieonuce o to, że podróżnik z kanału Jak To Daleko odwiedza Białoruś. Gościu od lat odwiedza niebezpieczne kraje, gdzie prawie każdy z was bałby się postawić stopę. I nie jest to nic dziwnego, ale on tam jedzie i pokazuje te kraje takimi jakimi są, pokazuje miasta takie, jak faktycznie wyglądają i rozmawia z lokalnymi ludźmi.
Koleś był choćby w Iraku,
Koleś był choćby w Iraku,
źródło: Obrazek
Pobierz
CzasemBiegam +326
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

@xandra: XDDDDd tylko że te glośniczki BT mają tyle wspólnego z legendarnymi piecami marshalla i ich jakością audio co swego czasu smartfony sygnowane logiem porsche z z faktycznym porsche.
@xandra: ¯\_(ツ)_/¯ ok
@xandra: ale wiesz, że jak weźmiesz każdego lapka/PC pod Windowsem z 8GB RAMU i zaczniesz używać go do obróbki wideo 8k i renderów, to też będzie drenować dysk SWAPem?
Sprawdź sobie jakie masz TBW na Windowsie, możesz sie mocno zdziwić.
@xandra: mówiłem, że to są 2 kompletnie inne segmenty użytkowników, a ty twierdzisz, ze to to samo, bo monitor, myszkę i klawiaturę można podłączyć.
nie mam pytań.
@apee: Tak, a jak mi padnie dysk, to go wymienię :)
@dnljr: To nie jest drogo, to jest rozbój w biały dzień z takimi śmiesznymi parametrami.
@xandra: wiem xD ale taka jest prawda, sama o tym wspominasz mówiąc o ipadzie xD
@xandra: programowanie, montowanie wideo + przeglądanie internetu w domu.
Jakość wykonania i ergonomia pracy tego sprzętu za 10k+ jest absurdalna
@xandra: Oczywiście, że tak. Kąt nachylenia ma nawet ipad mini. Do tego więcej hz i lepsza paleta barw w ekranie. Nie wiem ile ma poziomów nacisku, ale wiem z doświadczenia że ipady sprawują się lepiej jako tablety graficzne niż surface
@xandra: jak padnie dysk w moim macu, to już o nim nie będę pamiętał. Nikt nie używa sprzętu 15 lat.
@elon_w_zbozu: xD
@martwykotek: Mobilny sprzęt do renderowania wideo, genialny pomysł xD
@apee: W M1 może paść po roku, wyżej napisałam dlaczego ¯\_(ツ)_/¯
@xandra: jesteś jak typ, który na tagu #cyberpunk2077 smieje się z parametrów konsol ps4 porównując je do pecetów xD
To jest urządzenie do prostych codziennych zadań i spisuje się do tego rewelacyjnie, nikogo nie obchodzi ile ma rdzeni i jak szybkich.
@xandra: no ale prawda jest taka, że 90% userów korzysta tylko z prostych zadań typu word i power point i takim macbook który trzyma 10h na baterii starczy a nawet są wniebowzięci. A ci co chcą wirtualizować sobie dockery to sorry xD ale nie oznacza to, że same produkty applowskie są złe,
@xandra: yikes. Powiedzmy, że mam 4000zł. Chce kupić sprzęt na którym mogę sobie na działce rysować ilustracje, które nadadzą się do komercyjnego użytku.
Kupuję ipada pro