Wpis z mikrobloga

Iphony to chyba najtańsze smartfony na rynku jeśli wziąć pod uwagę ich jakość, mam 6s od 5 lat, cały czas działa świetnie, tylko bateria straciła już trochę pojemności i słabo było słychać przez zabrudzoną siatkę głośnika. Dzisiaj wymieniłem baterię i wyczyściłem przy okazji siatkę głośnika, koszt 70 zł za baterię, roboty na 15-20 min i myślę, że pochodzi jeszcze przynajmniej ze 3 lata.
Myślałem oddać do iSpotu za 229 zł, ale jak pogadałem z pracownikiem, to powiedział, że jak ogarniam trochę majsterkowanie, to samemu można wymienić, polecił mi według niego dobrą baterię. W praktyce to tak banalna procedura, że każdy powinien sobie z tym poradzić.

Przed tym iPhonem byłem fanem Samsunga, żona do dzisiaj tylko androidy i po 2 latach zawsze się wścieka, że zaczyna jej mulić i nie ma aktualizacji (oprócz Xiaomi, ma jakiegoś starego i aktualizacje do dzisiaj, ale chodzi już nie tak płynnie jak na początku), miała LG, Xiaomi, Samsung, Motorolę, Nokię, wszystko to jedno i to samo, pochodzi dwa lata i zaczyna się klatkowanie.

#smartfon #iphone #android
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@voot: Kek, to do takich celów możesz używać i Nokii 3310 za ułamek ceny iPhone'a i nawet lepsza będzie, bo bateria wytrzyma tydzień ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Vaerlin: ale to tylko głównie do smsów i rozmów wykorzystuję, bo czasem sobie odpalę jakąś gierkę, youtuby, netflixy czy inne facebooki. Na Nokii 3310 nie będę miał już zajęcia gdy będę się nudził, poza tym ona jest brzydka :)
  • Odpowiedz
@aufgepassen: mi się akurat podoba :)
@VanMiron: Szanuję oczywiście, kiedyś coś miałem firmy LG, ale już nie pamiętam co, o wiem, napęd DVD w PC miałem od LG :D działał przez długie lata i chyba jeszcze działa, odłączyłem go od kompa, bo nie był potrzebny
  • Odpowiedz