Wpis z mikrobloga

#gielda trudny do zaakceptowania fakt - 95% z nas wyszlo by lepiej kupujac zwykly etf na nasdaq zamiast sie j---c w wybierabie spolek

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@smuteczekft: prawda jest taka że kto coś kupił z top 20 i nie rusza to wygrywa. Ręce pod dupę i czytać sobie grzecznie jakieś fantasy czy science-fiction do kakałka. Biznes idzie full global a ludzi coraz mniej potrzeba. Zyski narastają coraz bardziej.
  • Odpowiedz
@smuteczekft: Dziwne. Z tego co ostatnio czytam na tagu to jest zupełnie odwrotnie i wszyscy mają mega d------e portfele a ETFy d--a cicho. Zrobiłem w tym roku pod 100% i przy tym festiwalu zajebistości odbieram to jako porażkę.
  • Odpowiedz
@smuteczekft: Jedni zostają na typowym 60/40 całe życie i są zadowoleni, a inni chcą więcej, więc muszą też dać od siebie więcej. Dla każdego coś innego.
Nawet SP500 miało drawdown 50%, więc to nie jest tak, że tam nie ma dużego ryzyka
  • Odpowiedz
@Gensek: narzekasz ze masz 100%. Ja mam ledwo 40% to mam zacząć płakać? Druga sprawa na pojedynczych akcjach ktoś może i ma po 200 albo więcej procent, ale cały portfel to wątpię żeby tu ktoś tak miał i jakieś większe kwoty minimum 100k
  • Odpowiedz
Polecam metode posrednia. Sprawdzacie w etf ktore spolki zrobily wiekszosc zysku. NAWET W SP500 JEsT TK 20 SPOLEK. KUPUJECIE TE SPOLKI SAMI. Sorry za c-----y format pisze ze sracza.
  • Odpowiedz