Aktywne Wpisy
Metylo +92
Chłopi pańszczyźniani 2.0
#nieruchomosci
#nieruchomosci
Mawid_Dotyka +12
Chyba najdrozszy ładunek jaki wiozłem 24,500 czystej miedzi na kabelki, a w co dalej z-----------e ze starym trakcje i palicie otuline? #bekaztransa
Dlaczego tak jest, że jak widzę obrazek to jestem na 100% przekonany, że to Łódź. Dzisiaj trafiłem na ten gdzieś na facebookowej grupie i mówię: Oooo... wygląda jak Wojska Polskiego w Łodzi. Patrzę opis... Rzgowska w Łodzi XD
Czemu to miasto jest tak szare i smutne, opiździałe i depresyjne?
Powiem tak: każde miasto ma swój urok i jest tam trochę fajnych rzeczy, ale...
No właśnie. Stan dróg i chodników fatalny! Miasto szare, nawet w pełnym słońcu jest po prostu smutne. Budynki w opłakanym stanie. Wygląda, jakby nic nigdy nie było ruszane od lat 80/90'tych.
Nie chcę tu nikogo urazić, kto jest z Łodzi, ale patrząc na przechodniów miało się wrażenie, że mieszka tam tylko biedota.
@Lardor
@lucaseq
@sargento
@nadmuchane_jaja i te gowna na chodnikach
@lucaseq : bo Łódź na odwal się zbudowali dzicy kapitaliści żeby robotników i fabryki pomieścić.
Bez planu, bez władzy.
Żadnej historii ani dziedzictwa wcześniejszego.
20 lat idiotycznych inwestycji i przepalania kasy, a także kolesiostwo w urzędach i mamy. No i Łódź po prostu historycznie jest biedna i
@Golfinho: ale wiesz że dworzec to PKP stawiało?
@graf_zero: wcale nie tak na o-------l i bez planu. Ja bardzo lubie klimat miast
@Golfinho: Ale wiesz ekspercie, że dworzec to inwestycja PKP a nie miasta? Ja uważam, że Zdanowska pierwszą kadencję miała świetną, wtedy to miasto naprawdę się zmieniło w sporej mierze. Ostatnie lata zdecydowanie przespane i mogło być znacznie lepiej. Ale i tak jest nadal nieporównywalnie lepiej niż za Kropy
@nadmuchane_jaja: Łódź w wielu miejscach wygląda nieciekawie, ale akurat takie
@6th_Sense: pokłosie polityki lat 90. - kamienice miejskie to dawaj przerobimy je na mieszkania socjalne i ładujemy tam patole, a że to ścisłe centrum? a c--j w to.
I tak zamiast centrum prestizoiwego, w mieście centrum jest menelniane
@Leniek: z dzisiejszego punktu widzenia - bez planu.
Bo masz teraz na jednej ulicy, obok siebie.
Pałac, blok z czasów komuny, pusty budynek po fabryce, kamienice z 1900 roku, drewniany k***a szałas, kamienice międzywojenna i parterowy budynek komercyjny.
To nie wina fabrykantów, tylko zaniedbania w latach późniejszych
@czlapka: w każdym mieście w dowolnym miejscu globu
Ale w tym kontekście jakoś nigdy o Wrocławiu się nie słyszy (żeby nie było, uważam Wrocław za świetne miasto)
Każde miasto ma takie dzielnice, tylko... Dzielnice a nie połowę czy całe miasto ;P
@graf_zero: Jak zwalniali górników, to dali im ogromne odprawy, a miesiąc później górnicy mogli wrócić do