Wpis z mikrobloga

Kiedyś świat nie był uzależniony tylko od neta

@Bartholomaeus: To nie świat jest uzależniony od neta, tylko ty jesteś. Nadal możesz przeczytać papierową gazetę, przeczytać książkę, pograć w szachy. Spróbuj na tydzień żyć jak dawniej i zobaczysz, czy to świat będzie miał problem, czy ty. Obstawiam, że nie dasz rady.
  • Odpowiedz
@swinkapl: akurat w sporej mierze tak żyję ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czytam tradycyjną prasę, książki, wysyłam pocztą kartki i pocztówki, a nawet zdjęcia robię analogowe xD
Z internetu korzystam oczywiście - ale coraz mniej mi się podoba.
  • Odpowiedz
@robert5502: Waliłbym w Morrowinda, Vice City, Hitmena 2 i Warcrafta 3. Do tego Diablo 2, Gothic i gry z Cdaction. Biblioteki może by nie zamknęli, więc cały Prachett, Lewis i Lem by wleciał. Kiedyś to było kurła, przez całą kwarantannę nie wyszła żadna dobra gra.
  • Odpowiedz
no był. Wiem, że w kraju to była najlepsza oferta konsumencka w tamtym czasie, ale dostępna dla niemal każdego mieszkańca dwóch (później więcej) dużych

@sidhellfire: Łał, w dwóch miastach. To nie był standard. 20 lat temu jeszcze mało kto miał internet. W mieście o 30 tys. mieszkańców pierwszy internet w domu miałem w 2003 lub 2004 za jakieś 70-80 zł, 128 kb. Po roku czy dwóch nowa umowa i 320
  • Odpowiedz