Aktywne Wpisy
Valorcrest +14
Po cholere te mendy ładują tyle tego ziołowego
źródło: 1000005106
Pobierz
Atreyu +48
Jak utrzymamy trend to w ciągu dwóch lat talerz pierogów +100zł xD
#krakow #heheszki #pasjonaciubogiegozartu #jedzzwykopem
#krakow #heheszki #pasjonaciubogiegozartu #jedzzwykopem
źródło: Zrzut ekranu 2025-10-01 055830
Pobierz

Mirki czy pracujecie przez b2b i jak oceniacie? Trudno było wam przejść?
Ja obecnie jestem na UZ ale chyba dostanę lepszą ofertę na b2b i zastanawiam się czy przejść (różnica rzędu 1k na rękę na korzyść licząc normalny zus), choć wolałbym UoP tak szczerze mówiąc.
Jak oceniasz b2b?
Edit: no i jestem na UZ więc i tak nie mam urlopów xd rozumiem, że ktoś z uop na b2b przechodzi ale dla mnie to chyba tylko inplus poza zatrudnieniem księgowej i p--------o z zakładaniem firmy
Komentarz usunięty przez autora
- trzeba odpowiednio dużo zarobić
- umieć w pieniądze, oszczędzanie i inwestowanie
- umieć w podatki i przynajmniej wiedzieć do kogo z tym uderzyć
- trzeba sobie wynegocjować odpowiednią umowę
Niestety wielu ludzi się nasłucha jakie B2B jest zajebiste a potem kończą z 8k netto bez urlopów i L4 dobrze jeśli nie pociągnięci
@kamilek98PL:
Słowo klucz - Koszty. Za 2020 miałem KUP na poziomie 50% przychodu. A to nowy komputer, monitor, biurko, fotel, leasing auta i się uzbiera. Ale faktycznie, jak ktoś chce oszczędzać każdy grosz to traci to sens.
Można się dogadać, mam 26 dni płatnego urlopu i 30 dni chorobowego 80% + za niekorzystanie z
Już teraz sobie mówię, że następna praca tylko uop ale ciężko jest znaleźć, jestem w takim upierdliwym punkcie pomiędzy juniorem a midem.
@TotalDisaster: Ja to się boje że mnie z dnia na dzień w--------ą i będę musiał szukać nowej pracy xD Na uop czułem się jednak trochę bezpieczniej xd
Wprawdzie jak nie pracuje to nie zarobię no ale i tak się sporo opłaca.