Wpis z mikrobloga

@konstelacjaniesamowitosci: Jeszcze o to ból dupy? To jest #!$%@? w tym kraju, że ktoś sam dla siebie pracuje tyle ile chce, nie mówi innym jak mają żyć, ale znajdzie banda baranich łbów, którym i tak to nie pasuje. No ale nie dziwota, że rządzi komuszy PiS. Z drugiej strony stawianie za wzór Hiszpanii to wielkie XD
  • Odpowiedz
@knur3000: nie no, spoko, jak chce, to niech nawet 12 dni w tygodni #!$%@?.

Ale wciskanie się do tego, kto co robi w weekend to raczysko potężne XDD
#!$%@?ć się do 40-tki i potem zdychać, bo państwo oczywiście uzna, że jak masz wszystkie kończyny to możesz jobać (więc nic nie da), to plan na życie wciąż zbyt wielu ludzi.
  • Odpowiedz
@knur3000: Najlepsze jest, jak ktoś się chwali, że POTĘŻNIE zarabia, jak na warunki januszeksów/produkcji itp. a potem się okazuje, że je*bie po 12h dziennie + bierze soboty i doradza to innym jako super sposób na zarobek
  • Odpowiedz
Ja nie ogarnę ludzi, którzy mówią innym jak mają żyć, dzbanie. Robię tak sam dla siebie i nikomu nie nakazuję tak pracować. Na jdg mogę nawet w nocy pracować i #!$%@? ci do tego

@kuroszczur: Ale ja ci nie mówię jak masz żyć. Żyj se jak chcesz, #!$%@?. xD Po prostu nie potrafię zrozumieć robackiej mentalności i kultu #!$%@?. XD
Widać, że uderzyłem w czuły punkt bo od razu wyzywasz od
  • Odpowiedz
@CzajnikZniszczenia: Nawet nie masz pojęcia jaką mam pracę i mówisz o kulcie #!$%@? XD. Ja najzwyczajniej lubię mieć pieniądze, bo z natury jestem gadżeciarzem i lubię komfort niezależności. A to, że praca mi pozwala się tym cieszyć, to coś innego. W tygodniu pracuję max 6 godzin dziennie jako wolny zawód, a weekendy dopełniam to pseudo-pracą, gdzie najzwyczajniej odpoczywam bawiąc się w wykładowcę w prywatnej szkole
Widocznie dla takiego robaka praca to
  • Odpowiedz
@knur3000: w życiu 8/8/8 już nie chodzi o jakieś dobro pracownika. automatyzacja czy mechanizacja pracy znacząco się rozwinęły, a dalej masz siedzieć 8 godzin w pracy bo ponad 100 lat temu tak ustalono. Co z tego że wiele obowiązków szczególnie biurowych można skrócić w czasie polepszając sprawność, bp chyba ciężko jest być skupionym 8 godzin 5 dni w tygodniu na jednej rzeczy. Pomijam prace zespołowe wielozmianowe szczególnie 3 zmianowe gdzie wprowadzenie
  • Odpowiedz
to zaczyna się już na etapie szkolnym. Zobacz, że cała edukacja nastawiona jest na bycie pracownikiem. Nikt nie pokazuje innych korzyści. Uczysz się, żeby pracować xd

@Prawak_Fikolarz_Borys_Jelcyn_Drugi: dokladnie tak, tylko ja uwazam ze glownie sam system szkolny wychowuje idealnych roboli, a nie to co ucza albo nie ucza ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jaki jest idealny uczen polskiej szkoly, taki co w 100% slucha co sie do niego
  • Odpowiedz