Wpis z mikrobloga

@knur3000: Piano ponieważ mi opór w tyraniu na cudze. Czajnik zatem w ogóle nie wie co ta pańszczyźniana mentalność.

Ta rzeczywistość ekonomiczna która była to nie mentalność tylko bat ekonoma. To wojsko.
Mam za sobą Ludową historię Polski pozna Lesczyńskiego.
  • Odpowiedz
Przypominam, że kult #!$%@? to efekt kilkudziesięciu lat spędzonych w komunie. Kraje zachodnie, które po IIWŚ były po kapitalistycznej stronie, na taką przypadłość nie cierpią.

@Prawak_Fikolarz_Borys_Jelcyn_Drugi: Cierpią jak najbardziej, a raczej cierpiały tylko się wyleczyły. #!$%@? to efekt kultu dorobikiewiczowstawa, a to jest typowe dla nienasyconych gołodupców, którzy żyli przez pokolenia w bidzie i tylko patrzyli jak dzieci z bogatych domów jadły słodycze i bawiły się fajnymi zabawkami, czyli wypisz
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@knur3000: ludzie, wyjedźcie na trochę za granicę popracować. Kilka lat, nic więcej. Okazuje się, że można godnie żyć za 6h pracy dziennie, 5 dni w tyg. I te 6h pracy to nie #!$%@?, tylko gadka-szmatka, trochę pracy, przerwa, znowu trochę pracy, 12 euro/h i joincik nad jeziorem.
Potem wróćcie i rozsiewajcie dobre ziarno work-life balance, a nie dawajcie się #!$%@?ć januszom. Rzekłem.
  • Odpowiedz
@knur3000: ja dużo pracuje czasem 7 dni w tygodniu, to mój wybór, mogę sobie wybierać klientów jak chce. Życie w Polsce tanie nie jest a będzie jeszcze gożej, bez zapieprzania się nię obędzie niestety.
  • Odpowiedz
@knur3000: Jeszcze zależy CO robisz. Jak lubisz swoją robotę, masz wolny zawód, własny biznes, poświęcasz czas by to rozkręcić? To super. Ten włożony czas zaprocentuje lepszą kondycją biznesu w przyszłości.

Ale jak jesteś jakimś trybikiem w korporacji i walisz 250 godz w miesiącu po to by nabić kabzę jakiemuś grubemu szefowi zza granicy to współczuję mentalności niewolnika. Takie parcie na nadgodziny i #!$%@? od świtu do nocy jest normą w
  • Odpowiedz
#!$%@? plusik, z bólem

@Prawak_Fikolarz_Borys_Jelcyn_Drugi: bol rozumiem. Jeszcze dodam bolesna obserwacje, ze to gowno prawda ze najwazniejsze sa kompetencje. Jasne, jak ktos wie wiecej radzi sobie srednio lepiej od kogos kto wie mniej, ale z moich obserwacji ze studiow, kto najlepiej skonczyl:

1. doslownie pojedyncze przypadki zamknietych w sobie, ale bardzo zdolnych, z IQ spokojnie na poziomie mensy, a jednoczesnie co umieja mowic ze chca wiecej
2. kontaktowe normiki z akademikow, co popija z roznymi ludzmi, i zawsze ktos podpowie ze ktos kogos gdzies rekrutuje, tu ktos wciagnie do pracy... Jasne, bez znajomosci tez mozna to osiagnac, ale ciezej i pozniej, wiec taka pomoc to
  • Odpowiedz
@knur3000: Downy xD Pracuję w Holandii na magazynie dla Bol.com, od stycznia się pracuje po 4 dni, niektórzy nawet tysiąca Ojro netto nie dostają na miesiąc, a wcześniej po 1500 bo weekendy po 150%, teraz nie ma weekendów i żyją jak Polacy, od pierwszego do pierwszego. Normalnie bomba, trzeba wprowadzić tę ustawę w Hiszpanii.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@skibi:

kołchozy... oj przepraszam, korporacje

Jakiej średnicy gwóźdź masz w mózgu? Kołchozy to spółdzielcze farmy, a korporacje są prywatne.
  • Odpowiedz
@CzajnikZniszczenia: jeszcze jak ktoś mi się chwali, że on to po nocnej zmianie na budowe #!$%@? na 8h, potem 4h snu, obiad, prysznic i znowu na etat, a potem budowa XD ludzie żyją gorzej jak psy na łańcuchu, ale sami nie chcą dla siebie lepiej, Polacy kochają być umęczeni
  • Odpowiedz