Wpis z mikrobloga

Kupiłem sobie kierownice thrustmaster t150 pro. Zainstalowałem Dirt Rally 2.0 i mam pewne problemy. Po pierwsze każdy mój zakręt kończy się albo na bandzie, albo na obrocie wokół własnej osi. Po drugie kierownica po 2 minutach użytkowania sie rozkalibrowuje nawet o kilkanaście stopni. Musze wtedy wyjść do pulpitu, odpiąć ją od usb, wpiąć z powrotem i wtedy automatycznie sie kalibruje. Może to kwestia jakichś ustawień, ale to moja pierwsza kierownica, więc nie mam pojęcia jak ją poustawiać. Jakieś tipy? Gram na PC.

#gry #pcmasterrace #dirtrally #thrustmaster #simracing #kierownica #pytanie
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Po pierwsze każdy mój zakręt kończy się albo na bandzie, albo na obrocie wokół własnej osi

praktyka? pierwszy raz w dircie?

Po drugie kierownica po 2 minutach użytkowania sie rozkalibrowuje nawet o kilkanaście stopni.

Może jakiś update kiery? ja jak kupiłem swojego logitecha to miałem z miejsca update kiery, ale wg mnie kwalifikuje się do wymiany sprawdź jeszcze na jakimś innym kompie

@Mineciarz69:
  • Odpowiedz
@Mineciarz69: @snajp511: jak wyżej
ad1 Dirt to nie NFS tu hamować musisz i w DR2.0 to próbuj na początek auta R2 /R5 najnowsze najwięcej asyst itd gdzie R2 słabsze
ad2 mam tę kierę nie ma takich problemów więc albo sterownik albo coś źle działa albo kiera do wymiany
PS: to może być głupie ale wiesz, że jak walniesz w drzewo to rozwalasz auto i wtedy kiera jest "rozkalibrowana"
  • Odpowiedz
@Mineciarz69: raz jaką furą jeździsz? i na jakich mapach? i czy zmieniasz cos w ustawieniach samochodu przed startem?

dwa nie znam t150 pro, ale swoja ustawiam tak, żeby mi pasowało biorę ze steama jakieś ustawienia i ustawiam pod siebie, więc możesz to wziąć i przeklikiwać to co pasuje
  • Odpowiedz