Wpis z mikrobloga

@kasztanozord: kotlin raczej tylko do androidów. We flutterze zrobisz apki dla obu systemów, ale w przypadku bardziej złożonych aplikacji pewnie nie unikniesz pisania w kotlinie lub swifcie
  • Odpowiedz
@joolekk: Pracuję, ale we Flutterze (android + ios) + podtrzymywanie przy życiu starych apek napisanych jeszcze w Javie (natywnie), więc nie jest źle. Na własną rękę piszę sobie na Kotlina jakieś "bzdury", ale z planowanych przynajmniej 7 godzin tygodniowo wychodzi zazwyczaj jedna...
  • Odpowiedz
@push3k-pro: ja flutterowo pracowałem tylko przy jednym projekcie, takim proof of concept, w 3osobowym zespole, więc miałem się od kogo uczyć. Dart nie jest taki głupi, ale kotlin bardziej mi pasuje :)
  • Odpowiedz
@joolekk: Czytasz tag to pewnie wiesz, że mnie w-----a, ale robię. Obecnie dwa projekty mam na głowie, z czego jeden jest na etapie zamkniętych testów, a ja właśnie wprowadzam zanotowane przez testerów uwagi, bo bugi usunięte były już wcześniej.
  • Odpowiedz
@push3k-pro: duża różnica jest w wydajności #flutter vs #kotlin? Apka, którą robiłeś w jako corssplatform w kotlinie to takie hello world czy coś bardziej rozbudowanego? Jakieś przemyślenia na ten temat. Pytam bo zastanawiam się czy nie zacząć uczyć się fluttera
  • Odpowiedz