Wpis z mikrobloga

• 36
Co byście wybrali? Superb w full opcji L&K okna dachowe itp czy Volvo V60 w opcji powiedzmy średniej, bez skóry, koła 17, MomentumPro +jakieś dwa pakiety parkowanie i coś jeszcze. Co do silników to narzucone przez korpo więc nie ma wyboru.
#motoryzacja #samochody
  • 113
  • Odpowiedz
Moim zdaniem musisz przejechać się jednym i drugim samochodem, zobaczyć, który Tobie bardziej odpowiada. Ja kupując samochód zupełnie zmieniłem postrzeganie danej marki po jeździe próbnej, ja np nie kupiłbym Skody.
  • Odpowiedz
@barney: Skoda to już nie ta marka co lata temu i to potrafią być naprawdę spoko auta (zwłaszcza w full opcji), ale po twoich komentarzach czuję, że to wiesz ale nastawiłeś się na Volvo i chciałeś żeby ci inni też doradzili Volvo i pocisnęli po Skodzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@barney: masz dzieciaki? Jak tak to w supebie jest dużo więcej miejsca i przy dzieciach jest to wygodne, a tak to dwa poprawne auta. Lubię bardzo DSG od VW fajnie te skrzynie śmigają. Superb to tak na prawdę passat z większa ilością miejsca w moim zdaniem ładniejszej budzie.
  • Odpowiedz
@barney: mimo sympatii do volviakow, jeśli miałaby to być mniej opcja wypas, to superb. Volvo i tak jest już teraz chińskie.

Aczkolwiek, Volvo ma to coś, co mają niektóre tylko auta - styl.
  • Odpowiedz
@barney: miałem okazje testować oba, wybrałem Skodę. Więcej miejsca, wyposażenie, wykonanie, komfort. Volvo jedynie robi lepsze pierwsze wrażenie, ale po przejechaniu kilku tysięcy kilometrów zauważasz masę mankamentów. Drobne awarie, wszystko dotykowe, ergonomia, na minus. DSG ze Skody robi robotę. Moim zdaniem Skoda!
Volvo w bazowej wersji nie ma nawet lusterek w osłonach słonecznych!
  • Odpowiedz
@Uzytkownikportaluwypokpeel: 60 przycisków które wydają z siebie dziwne dźwięki, włączysz muzykę z basem, to od trzasków chce Ci się kupić przenośny głośnik żeby tego syfu nie włączać. Ciężka krowa i musisz mieć dużo pieniędzy na naprawy tego syfu. Brat w ciągu 5 lat wymienił. 2x pompę oleju i jeszcze jakąś gumę która się zapycha czy coś, a ze to 4x4 to trzeba wyjąc polowe silnika i skrzynie, żeby to zrobić. Klimatyzacja
  • Odpowiedz
@barney: Bez dwóch zdań skoda - kiedyś śmieszyła a dzisiaj rozsądny klient wybiera skode i płaci za nią w salonie więcej niż za passata.

Volvo od dawna jest chińskie, ma nudny design a bezpieczeństwo nie odbiega od innych marek tak jak kiedyś.

Zakompleksiony biedak wybrałby volvo a dynamiczny chad developerski skode bo nie musi już nic autem udowadniać
  • Odpowiedz
@barney: Jasne, że wypasiony Superb. Ja miałem iść w premium ale ostatecznie wylądowałem z wypasionym prawie na maksa Peugeotem 508 w cenie bardzo biednego Audi czy Volvo. Obecnie niepremium w segmencie D są bardzo dobrze wykonane i wyposażone, więc szkoda ładować kasy jeśli kasa jest jednym z kryteriów wyboru.
  • Odpowiedz
@bidzej: no chyba w fabi... w nowym superbie mozna tez wybrac opcje z wysuwanym podparciem ud (istotne sla wsyokich osob). A w pprownaniu np. Focus, octavia, golf - najwygosniwjsze fotelw byly w octavi (wszyatko roczniki w okolicy 2018-2019). Fakt tylko, ze tapicerki w skodach to porucha, ale op mowi o LK wiec ma skory w standardzie ;)
  • Odpowiedz
@barney: Do tego volviacza koniecznie weź sobie ten tempomt "Pilot assist". Super fajnie działa, jak dla mnie to główny ficzer w tym aucie ;)
  • Odpowiedz
@sztefen_muller: Ogrzewanie przedniej przydaje sie bardzo. Duzo tras do niedawna i ogrzewanie przedniej bylo bardzo przydatne. Szczegolnie jak pada snieg albo inne marznace g*** - grzanie szyby i nie zamarza.
Do tego jedziesz droga z tunelami (w Polsce to w sumie nie zdarza sie prawie), ale wjazd zima do tunelu = parujace szyby z zewnatrz przez roznice temperatur. Jak wlaczysz chwile przed ogrzewanie szyby, to problemu nie ma. Nawiew nie pomoze,
  • Odpowiedz