Wpis z mikrobloga

@mikelson22: A teleporady nie mozna szybciej? Dziwny objaw moze tez wskazywac na problemy z uchem no ale najlepiej to jak najszybciej sie skonsultowac z rodzinnym czy z okulista. Ja bym nie zwlekala. Ale nas informuj co i jak.
  • Odpowiedz
@phoropter: Dobra, mam teleporady o 14 u innego lekarza. Zobaczymy co sie wydarzy. W międzyczasie zwymiotowałem po szklance wody
@KleKotka: Miałem koronawirusa w ubiegłym roku
@Acri: Oo, to ciekawe. Samo minęło?

W sumie zauważyłem, że te zawroty głowy dotyczą tylko lewego oka. Jak zamknę lewe i patrzę prawym to jest ok. Tylko w lewym tak kręci.
  • Odpowiedz
@mikelson22: Ostrosc wzroku prawidłowa? Spojrz na kratke w zeszycie test Amslera i zobacz czy widzisz proste linie. Mam nadzieje ze to tylko od Covidu i ze nic sie nie dzieje. Bolu glowy czy oczu nie miales? :0
  • Odpowiedz
@phoropter: Ostrość taka jak zawsze. Test Amslera - właśnie zrobiłem w internecie i raczej wszystko ok. Bólu głowy i oczu nie miałem. A teraz się wyraźnie poprawilo przez ostatnią godzinę, mogę dłużej ruszać lewą gałką oczna bez takich zawrotów. Zjadłem też normalne śniadanie bez takich nudności
  • Odpowiedz
@phoropter: Już po teleporadach. Lekarka po usłyszeniu tego co się stało powiedziała, że jednak do mnie przyjedzie na wizytę domową :| Teraz sie dopiero zacząłem bać, wzięła to za coś powaznego chyba. Będzie po 16. Potem napiszę co było. A objawy mi przeszły prawie całkowicie, zostało może z 10% tego co rano.
  • Odpowiedz
@phoropter: Trochę się działo, ale względnie ok. Lekarka na wizycie kazała mi robić pare rzeczy, np. dotknąć palcem czubek nosa, potem przystawiła swój palec przed moim nosem i kręciła moją głową i miałem skupić wzrok tylko na palcu. Potem z kolei miałem mieć głowę nieruchomo, a ona przesuwała palec przed głową na lewo i na prawo i miałem patrzec tylko na palec. Potem sprawdzała chyba coś z równowagą, bo miałem
  • Odpowiedz
@mikelson22: Tak, to widzę, że zrobiła takie typowe badanie neurologiczne, więc dobrze, że się zaangażowała i w ogóle szok, że przyjechała xD Dobrze, że sprawdzone i neurologicznie jest ok. Laryngolog to dobry trop, często błędnik szaleje itp. ewentualnie zatoki, ale wydaje mi się, że rzadziej. Oby wszystko było dobrze a to tylko jakiś jednorazowa rzecz. Mam nadzieje, że się coś znajdzie od czego to było. Jak wszystko wykluczy to tak
  • Odpowiedz