Aktywne Wpisy

Ksemidesdelos +58
W Ugandzie odkryto ponad 31 milionów ton rudy złota, w której znajduje się około 320 tysięcy ton czystego, rafinowanego złota. Szacunkowa wartość tego skarbu to aż 12 bilionów dolarów.
To odkrycie może całkowicie odmienić przyszłość gospodarczą kraju i umieścić Ugandę wśród największych graczy na światowym rynku złota. Jeśli zostanie mądrze wykorzystane, może przynieść ogromne inwestycje, tysiące miejsc pracy i dynamiczny rozwój infrastruktury.
Eksperci jednak ostrzegają - tak ogromne bogactwo wymaga przejrzystego zarządzania
To odkrycie może całkowicie odmienić przyszłość gospodarczą kraju i umieścić Ugandę wśród największych graczy na światowym rynku złota. Jeśli zostanie mądrze wykorzystane, może przynieść ogromne inwestycje, tysiące miejsc pracy i dynamiczny rozwój infrastruktury.
Eksperci jednak ostrzegają - tak ogromne bogactwo wymaga przejrzystego zarządzania
źródło: uganda
Pobierz
CalibraTeam +1
Jakie mieszkanie jest według Ciebie już duże?
- 25-30m2 18.6% (81)
- 31-39m2 2.3% (10)
- 40-50m2 6.2% (27)
- 50-60m2 72.9% (318)

źródło: comment_1614501941WxJ0cEGb1NcvDqeR235go0.jpg
Pobierz@NagiMiecz: ziomek, ale nie wiem czy wiesz, że lasy się wycina pod uprawę roślin jako pasza dla zwierząt bo zwierzęta przeznaczone na mięso w---------ą od cholery roślin.
źródło: comment_1614518114yxtKrMScHcWJO8HpgkHMSn.jpg
PobierzNatomiast w----------e żarcia z roślinek to już chore czyny
interesujące
chcesz to się truj roundupem, człowiek jest wszystkożerny i ja wybieram mięsko.
źródło: comment_1614520102Qnats1SLm9R9yH8CcizQPj.jpg
PobierzA ty myślisz że pasza dla zwierząt to eko niepryskana? O antybiotykach niewspominajac.
Sam lubię sobie schabowego albo skrzydełka w panierce zjeść ale weź ogarnij dupsko bo p--------z jak potłuczony
I też jem mięsko dla twojej informacji
Tylko, że nazywanie jedzenia roślin chorym czynem w porównaniu do tego jak wygląda produkcja żywności odzwierzęcej(a wiem jak wygląda, bo jestem synem rolników) to jakiś p--------y żart
45 punktów IQ, silne uprzedzenie niepodparte żadnym reserchem, mocno prawicowe poglądy (zazwyczaj wszystko naraz)
@niekompalityca
Bo ludziom trzeba tłumaczyć artykuły naukowe i podstawowe fakty. Koniec końców oni mówią że to lewacki bełkot i naukowcy się nie znają i wiedzą swoje odrzucając konsensus naukowy. To jest straszne, ale tam rozumienie problemu jedzenia mięsa i przełożenie jego na globalne ocieplenie to i tak pikuś. Zauważcie ze są osoby które neguja skuteczność maseczek, szczepionek i dystansu społecznego.