@CalibraTeam: a ile osób ma w nim mieszkać? Bo obiektywnie to żadne z nich nie jest duże xD Zależy jakie kto ma potrzeby ja i moja potrzebujemy minimum 4 pokojów do komfortu, na dwie osoby.
@Afrobiker: dlaczego miałby być składem na graty? Mamy 4 główne, do tego pare mniejszych jak pralnia czy skład na graty a te 4 wynikają z potrzeb - salon, sypialnia i dwa pokoje osobiste do pracy/hobby
I tak sobie mysle, ze conajmniej kilka kolejnych pokojów bym sobie zagospodarował, żeby nie były składem na graty osobna siłownia/pokój
@CalibraTeam no nie wiem, ja mieszkam na 54m² i taka przestrzeń jest dla mnie za mała, a co dopiero mówić, że miałaby być za duża. Dałeś jakieś śmiesznie małe metraże i chyba nie myślisz na serio, że dla kogoś 30m² to zbyt duża przestrzeń? I zaznaczył tą odpowiedź na serii. Równie dobrze mógłbyś zrobić ankietę "jakie zarobki są według Ciebie za duże" i jako najwyższą odpowiedź dałbyś 5000 zł xd
@wentylator2137 i to wszystko w mieszkaniu i blokach? Gdzie takie mieszkania budują bo nie mówimy tu o domu. Żyłem z żoną w 3 pokojowym mieszkaniu przez 4 lata. Salon sypialnia i mały pokój na gabinet. Po roku ten gabinet to już była suszarnia na pranie i graciarnia bo nie chciało się nikomu schodzić do piwnicy ¯_(ツ)_/¯
@Afrobiker: nie nie, do w domu jednorodzinnym który sobie kupiłem mając pracę w 100% zdalną chyba by nas p----------o kisić się w bloku całą dobę co do suszarni, wolę suszarki bębnowe żeby właśnie nie zagracać żadnego pokoju
ale mieszkania podobnej wielkości też są, na przykład w starych kamienicach w Krakowie nieraz widziałem dwupoziomowe mieszkania ponad 100m.
@CalibraTeam jak i ma interes w tym by tak pisać, bo to jego praca. Jak Ci pracowadca zaproponuje 4500 zł i powie, że to dużo, to się zgodzisz? No przecież on ma większe doświadczenie w prowadzeniu biznesu i wie jakie są stawki?
@wentylator2137 no właśnie w domu. W domu masz pomieszczenia gospodarcze i garaż w dodatku wszystko w promieniu 10 metrów od salonu a tu mowa o mieszkaniu gdzie masz komórkę w piwnicy do której nie dojeżdża winda i brak pomieszczeń gospodarczych więc mając 2 luźne pokoje pod gabinety minimum jeden zamienia się w schowek i suszarnię ( ͡º͜ʖ͡º)
@CalibraTeam: 50-55 metrów kwadratowych to mieszkanie duże jak dla 2 młodych ludzi i niemowlaka, ale przy rodzinie 2 rodziców i 3 dzieci w wieku 3, 10 i 15 lat to już nie, ale ostatnią odpowiedź bym zaznaczył;)
@Afrobiker: dużo nowych mieszkan widziałem np z komórką na piętrze No i może u ciebie by się zamieniło, u mnie nie bo mi zależy na ogarniętym stanowisku pracy. Całe życie mieszkałem w bloku i jakoś z gratami zasuwalismy do piwnicy, 5 pięter bez windy
#mieszkanie #pytanie
Jakie mieszkanie jest według Ciebie już duże?
Zależy jakie kto ma potrzeby
ja i moja potrzebujemy minimum 4 pokojów do komfortu, na dwie osoby.
Jeżeli nie ma to od 100mkw
@LimboNoir: w jakim sensie miałby to być żart?
Mamy 4 główne, do tego pare mniejszych jak pralnia czy skład na graty
a te 4 wynikają z potrzeb - salon, sypialnia i dwa pokoje osobiste do pracy/hobby
I tak sobie mysle, ze conajmniej kilka kolejnych pokojów bym sobie zagospodarował, żeby nie były składem na graty
osobna siłownia/pokój
@LimboNoir: oglądałem w ostatnim czasie kilka mieszkań i każdy pośrednik mówił/miał w ogłoszeniu że mieszkanie około 50-55m2 to duże mieszkanie
@LimboNoir: Pośrednik ma większe doswiadczenie z mieszkaniami niż lokator
mając pracę w 100% zdalną chyba by nas p----------o kisić się w bloku całą dobę
co do suszarni, wolę suszarki bębnowe żeby właśnie nie zagracać żadnego pokoju
ale mieszkania podobnej wielkości też są, na przykład w starych kamienicach w Krakowie nieraz widziałem dwupoziomowe mieszkania ponad 100m.
No i może u ciebie by się zamieniło, u mnie nie bo mi zależy na ogarniętym stanowisku pracy. Całe życie mieszkałem w bloku i jakoś z gratami zasuwalismy do piwnicy, 5 pięter bez windy