Aktywne Wpisy

MonazoPL +90
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: millennium 900 zł
Pobierz
Blackhorn +353
Ale mnie krindż łapie za każdym razem jak sobie przypomnę jak nie rozumiałem PPK, posłuchałem kuców i się z niego wypisałem na 2 lata.
#gielda #oszczedzanie
#gielda #oszczedzanie

Wdrożyliście jakieś rozwiązanie komercyjne oparte o nieprzemysłowe Arduino?
Ewentualnie czy zrealizowaliście jakiś projekt, który pełnił cykliczne funkcje i pracował 24/7 przez okres min. 1 roku?
Czasami w pracy trafiają mi się zlecenia gdzie miałbym okazję wykorzystać Arduino, ale zawsze kończyło się na droższych komercyjnych rozwiązaniach danego problemu.
Oczywiście przekładało się to na cenę końcową.
Stosując Arduino w niektórych okolicznościach mógłbym zaproponować klientowi swoje rozwiązania, dzięki czemu mógłbym zrobić to samo, ale z większa marzą dla siebie.
Komentarz usunięty przez autora
Tak na marginesie, do arduino masz już gotowy kompilator drabinki na plik hex, LDmicro.
Czasami mam zapytania o jakieś pierdoły, typu prosta automatyka, ostatnio był temat czujnika zalania. Dałem tam satel’owski AXD-200 + ACU-220 i do tego sygnalizator akustyczno optyczny RGB, który w zależności od stanu systemu sygnalizuje to odpowiednim kolorem i/lub alarmem akustycznym.
Tylko że tutaj to hula bezprzewodowo. Na Arduino koszta byłyby znacznie większe i do tego z pewnością byłoby to
Jak dlugo nie wiem, ale przewidziany w projekcie czas życia sie juz skonczyl, kodensatory na pcb mialy czas pracy przeznaczony na lekko ponad
@Hipodups: Musisz myśleć jak najgłupszy operator ze skłonnościami do nadużywania wódy. A od bezpieczeństwa to są Preventy i odcinanie sterowania, a czasami i mocy (widziałem takie rozwiązania w niemieckich maszynach, bydlaty stycznik nadrzędny, taki ubercontactor ( ͡° ͜ʖ ͡°)). W najlepszym