Jako, że po ostatnim wpisie dostałam masę pytań to dziś zrobiłam samoobracające się ekspresowe "pączki" z serka i wszystko udokumentowałam. No bo jaka godzina na smażenie pączków jest lepsza niż 21 (。◕‿‿◕。) Zdjęcia i gif w komentarzu.
@CurlyHairGirl mnie zainspirował Twój poprzedni wpis i wtedy zrobiłam te pączusie. Widać, że nie chciało mi się ładnie formować kuleczek (-‸ლ) ale pyszne wyszły! Dzięki za przepis :)
@Tereperepumpum nadzienie u mnie to ganache czekoladowy czyli 200g czekolady zalane 100ml gorącej kremówki. (Jak zostanie nadmiar to wystarczy włozyc ganache do lodówki i uformować trufle na drugi dzień) To jest zwykły jednorazowy worek cukierniczy z tylką do nadziewana
@CurlyHairGirl: Melduje wykonanie zadania! ᕦ(òóˇ)ᕤ Trochę cięzko się je lepi i nei wiem jak ty robisz takie idealne kulki bo moje to raczej stworki potworki ale każdemu smakują, a z domowym dżemikiem to już w ogóle pycha. Dzięki za przepis!
@uytx dużo oleju na ręce i bardzo szybko trzeba lepić bo im dłużej się je trzyma w ręce tym bardziej się kleją. Super, że smakują to najważniejsze 乁(♥ʖ̯♥)ㄏ
No bo jaka godzina na smażenie pączków jest lepsza niż 21 (。◕‿‿◕。)
Zdjęcia i gif w komentarzu.
#pieczzcurly #gotujzwykopem #pieczzwykopem
źródło: comment_16141132106xpUDopHo46GVOMxsqVJCd.jpg
Pobierz@Hektorrr Trudno mi powiedzieć, nie używałam nigdy więc nie wiem jak się zachowa przy smażeniu
źródło: comment_1614152419Ol6H3BnDTjv6TGpL6dhGhD.jpg
Pobierzźródło: comment_1614154386Q8nqfilBb7L869VOr8qi4a.jpg
PobierzTo jest zwykły jednorazowy worek cukierniczy z tylką do nadziewana
Tak, miałam na myśli śmietankę 30%
źródło: comment_1614446638qG24mIeq7wPc3M2I1mIekJ.jpg
Pobierz