Wpis z mikrobloga

@Kollo: wyłączyłem. Wyjąłem dysk którym przenosiłem system i teraz odpala do loga i dalej stoi. Spróbuję trybem recorvery
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Kollo:
A to nie jest tak, że kazda partycja czy dysk ma swoje własne uuid czy coś takiego i teraz grub szuka tego dysku i stąd ten komunikat?
  • Odpowiedz
A to nie jest tak, że kazda partycja czy dysk ma swoje własne uuid czy coś takiego i teraz grub szuka tego dysku i stąd ten komunikat?

@Endrius: Jest, pytanie co OP odwalił.

@Kollo: Jak przenosiłeś za pomocą timeshifta? Timeshift ma taką opcję? Normalnie to się robi przez dd albo rsync jak człowiek.

Teraz najłatwiej będzie jak odpalisz livecd, zrobisz chroot w system i przeinstalujesz gruba oraz zaktualizujesz
  • Odpowiedz
@Kryspin013: nie ogarniam właśnie. Zrobiłem to tak że skopiowałem katalog z timesfiftta i dałem do nowej instalacji w katalog i kliknąłem przywróć. Ogólnie to nieodpala mi już na tamtym. Jeszcze chce spróbować clonezilla czy to warto?
  • Odpowiedz
nie ogarniam właśnie. Zrobiłem to tak że skopiowałem katalog z timesfiftta i dałem do nowej instalacji w katalog i kliknąłem przywróć. Ogólnie to nieodpala mi już na tamtym. Jeszcze chce spróbować clonezilla czy to warto?

@Kollo: Timeshit działa na plikach a nie na partycji. Nie zadziałało bo byś musiał w przywróconych plikach podmienić wszędzie UUID partycji na nowe i zrobić update gruba.
  • Odpowiedz
Na drugim dysku jak na screenie dochodzi informacja o power 0 renoir

@Kollo: To jest warning albo zwykłe info a nie błąd. Szybciej ci będzie chyba przenieśc przez dd i rozszerzyć partycje niż robić w ten sposób bo mimo wszystko musisz wiedzieć co robisz

A rozszerzyłeś partycje?

@sylwke3100: To nie ma nic do rzeczy, przeczytaj jak op przenosił system.
  • Odpowiedz