Wpis z mikrobloga

@HaPPe: @Archieee: u części osób już usługi zaczynają wracać, ale pewnie jeszcze kilka chwil zajmie, zanim wrócą globalnie. Ja niestety przy próbach "naprawy" usunąłem odkurzacz z listy urządzeń i teraz będę musiał na nowo mapować całe mieszkanie ;(
  • Odpowiedz
@Redangi ta, home assistant + integracja xiaomi. Z modowanej aplikacji mi home wyciągasz Token, wklepujesz w config HA i śmiga.

@jakis_login dlatego mam integrację z home assistant, i jak dla mnie ta chmura może nie działać nawet miesiąc, taki obraz tych waszych chmur i aplikacji ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Archieee HA to system który stawiasz lokalnie u siebie w domu na jakimś laptopie czy serwerku. Jest aplikacja home assistant na telefon, ale łączy się ona do twojego serwera. Nie znam czegoś co by działało na telefonie samo z siebie. Zresztą nie wyobrażam sobie jak można mieć coś takiego tylko na telefonie.
  • Odpowiedz
@korni007: awaria zdażyła się pierwszy raz od bardzo, bardzo, bardzo dawna. Dla jednego tylko odkurzacza nie mam zamiaru stawiać home assistanta, bo mi odkurzacz przez 2 godziny nie działał...
  • Odpowiedz