Wpis z mikrobloga

@blacktyg3r
Super stary gratulacje. Ciekawe jak byś wyszedł na tym zakładając sobie ze zawsze jak chcesz sprzedać krypto, to sprzedajesz tylko ułamek, np. 1/3. Ciekawe ile by ci dzisiaj bitcoinow zostało i ile by były warte. Bardzo wcześnie się zainteresowałeś tematem
  • Odpowiedz
@cocodzamboidoprzodu: Takie myśli nie wnoszą zbyt wiele do życia, ale jak już sprowokowałeś - wyszedłbym zajebiście ( ͠° °) Pieniądze nie byłyby moim problemem do końca rozsądnego życia, nawet gdybym zostawił sobie 10% tego co miałem, eh.. :)

Właśnie to że wcześnie się zainteresowałem, złagodziło całą tę lekcję - byłem młody więc miałem mało na inwestycję, więc mało straciłem robiąc wielkie błędy, gdybym dziś powtarzał
  • Odpowiedz
@Morfeusz_krul_stulejarzy:

pierwszy miesiąc codeacademy - chciałem dobrze załapać podstawy i jakieś inspiracje, potem znajomy doradził Django (web framework -https://epicradar.tech/ to wszystko python i boostrap (troszkę js)) - było za wcześnie więc miałem sporo pod górkę, ale zabawa na żywym projekcie + youtube, google i dało radę. Pewnie dalej są jakieś braki w podstawach, ale dość dobrze już odczytuję JS czy inne języki, więc sposób myślenia się wykształcił :D
Jupiter
  • Odpowiedz
@MightandMagic: Każdego inaczej, ale z motywacją to ja problemu nie miałem... najdłuższa przerwa 2 tygodnie, powrót bez problemu, wręcz jak na głodzie. Myślę, że praca na żywym projekcie i jakaś spółczesność w tle to podstawa, ja miałem problem z syntaxem pythona jeszcze, ale już udostępniałem swoją aplikację i wchodziłem w kontakt z ludźmi. Poszukałem kryptowaluty która startowała, postanowiłem zrobić stronę która zbiera informacje z giełd w jednym miejscu. To proste
  • Odpowiedz
@MightandMagic: Zaczynałem od zupełnego zera, parę filmików 'top languages in 2019' na YT, poskładałem sobie to w całość i charakter Pythona mnie przekonał, JS długo omijałem szerokim łukiem, ale już ogarniam podstawy. Nie miałem pojęcia dokąd zmierzam, dlatego wybrałem coś najbardziej uniwersalnego. Patrząc na to gdzie dziś jestem, JS i framework jak React mógłby być lepszym wyjściem, ale nie żałuję :) Na początku najważniejsze są podstawy - wybrać powinno się
  • Odpowiedz