Aktywne Wpisy
szpaczuh +298
Siemka, każdy kto kojarzy #aferaczekoladowa z tego wpisu https://wykop.pl/wpis/78781251/rozdajo-kojarzycie-akcje-pare-dni-temu-co-koles-ro
to finalnie uda mi się zjeść czekoladę!
Jeden wykopek @kingcel był na tyle dobry, że zrobił nowe #rozdajo gdzie do wygrania było 20 czekolad i jeśli będzie 500 plusów to i ja dostane https://wykop.pl/wpis/78783409/rozdajo-do-wygrania-20-nienaruszonych-czekolad-wed i w odróżnieniu od tego co wysłał @berito czekolada przyszła cała w kartonie od oficjalnego sklepu wedla (。◕‿‿◕
to finalnie uda mi się zjeść czekoladę!
Jeden wykopek @kingcel był na tyle dobry, że zrobił nowe #rozdajo gdzie do wygrania było 20 czekolad i jeśli będzie 500 plusów to i ja dostane https://wykop.pl/wpis/78783409/rozdajo-do-wygrania-20-nienaruszonych-czekolad-wed i w odróżnieniu od tego co wysłał @berito czekolada przyszła cała w kartonie od oficjalnego sklepu wedla (。◕‿‿◕
Znajomy stwierdził że mnie p------o bo powiedziałem mu że gdybym ja remontował dom (w planach jeszcze nie wiem kiedy) to rozpisałem sobie że dla ekip które będą robić chce mieć przygotowane:
mały kontener sanitarny (2x wc 1x umywalka (dezynfekcja, mydło) i 1x prysznic)
Do tego stoisko w stylu kawa, herbata, boiler z goraca woda, batoniki energetyczne, woda, soki, przekąski typu wafle ryżowe, no ogólnie takie wiecie jak na magazynach często jest, nic ciepłego
mały kontener sanitarny (2x wc 1x umywalka (dezynfekcja, mydło) i 1x prysznic)
Do tego stoisko w stylu kawa, herbata, boiler z goraca woda, batoniki energetyczne, woda, soki, przekąski typu wafle ryżowe, no ogólnie takie wiecie jak na magazynach często jest, nic ciepłego
Czy zapewnienie pracownikowi budowlanemu takich rzeczy to przesada?
- Dobry pomysł. 34.7% (203)
- Zły pomysł. 65.3% (382)
1. "Dziecko" lub "płód" do mniej więcej 12 tygodnia a może i dłużej to po wydaleniu zwykły glut więc wszystkie te obrazki "rozrywanych dzieciątek" możecie sobie włożyć tam skąd Konrad Berkowicz wyjada kebaby
2. Cena tabletek do wypróżnienia ze swojej macicy takiego gluta to około 500 zł, nie chce mi się nawet zastanawiać nad statusem prawnym tych tabletek w Polsce bo łatwo i tanio można je sobie zamówić zza granicy (pic rel).
3. W polskim systemie prawnym kobieta nie jest karana, wiec po ich zażyciu może liczyć na opiekę medyczną taką jak na Zachodzie, wystarczy że się nie przyzna, a rozsądny lekarz i tak się domyśli co się dzieje. Jak zażyje za poźno to płód nadal zostanie wypróżniony, tylko, że może powodować to pewne powikłania. Odmawianie więc kobiecie prawa do aborcji tylko i wyłącznie naraża jej zdrowie, ale nie chroni "płodu" czy też "dzieciątka".
4. Wobec tego jak bardzo obrońcy życia by się nie zwijali z obrony dzieci poczętych, to kobieta sama sobie zadecyduje czy usunie gluta czy też nie.
Także ta cała debata o aborcji jest trochę pozbawiona sensu, bo to zawsze kobieta decyduje
#neuropa #4konserwy #bekazprawakow #aborcja #medycyna #zdrowie
Już pomijam fundacje które wyślą za darmo w wyjątkowych sytuacjach.
Prolifeowcy powinni skupić swoje wysiłki nie na z--------u ulic plakatami, a na wynajdywaniu sztucznej macicy i na bezpiecznych dla zarodka metod aborcji, wtedy dopiero osiągną swój cel
@Wedam: znowu te talibańskie wysrywy. Człowiek to mózg, osobowość, wspomnienia.
@0zerro0: no nie dowodzi, jeżeli tak uprościsz poziom analizy. Można na to patrzeć z wielu perspektyw, ale w tym przykładzie akurat istotna jest kwestia potencjału posiadania dojrzałej świadomości i koszcie jego zrealizowania. W przypadku płodu ten potencjał jest realizowany przez lata jego rozwoju. W przypadku tymczasowo nieświadomej osoby, ten potencjał
Fake tabletki w necie mające 27 opinii na 5 gwiazdek. Znajoma ostatnio kupiła taką tabletkę i okazało się, że nie zadziałała - totalny fake. Drugiej nie ryzykowała - pojechała do Czech. Więc do swoich skrupulatnych wyliczeń dodaj punkty:
5. Stwierdź, że dałaś się oszukać na 5 stów, zarezerwuj termin w Czeskiej klinice.
6.
*Tak że
Jeśli ktoś pomyśli wcześniej i zrobi takie badanie to wyrobi się do 12 tyg, jeśli wyjdzie w badaniu USG i po tym zleci się takie badanie to nie ma szans.