Boczek rolowany
Był boczek z wolnowaru, ale jeśli ktoś nie posiada, to zwykle ma jakiś piekarnik, a z piekarnika można sobie taki o rolowany zrobić i też jest pysznie i na kanapki i w ogóle
moll z- #
- #
- #
- #
- 108
- Odpowiedz
Był boczek z wolnowaru, ale jeśli ktoś nie posiada, to zwykle ma jakiś piekarnik, a z piekarnika można sobie taki o rolowany zrobić i też jest pysznie i na kanapki i w ogóle
moll z
Komentarze (108)
najlepsze
imo dawny boczek to była gra aktorska a ten z ostatnich serii to jakaś na siłę wykreowana rola ni to menela ni to prostaka nadużywającego wiejsko brzmiących słów
i ch*j nie zrobię. Pani za ladą źle odmierzyła i mam tylko 583 gramy.
Podajesz gramy do dziesiątych części, a potem wyjeżdżasz z jedną trzecią łyżeczki (jeszcze nie napiszesz jak człowiek 1/3 tylko ułamek dziesiętny profesjonalnie musi być), ale ile to ku*wa gramów jest? Trochę więcej zdecydowania.
0,33 łyżeczki - 1/3 - to boska proporcja ( ͡º ͜ʖ͡º)
Zgadłem?
swoja droga bardzo polecam ;) u mnie w domu tez sie takie cudo robilo. mocno wypieczone w piekarniku i sztos danie. nawet pokrojone w platach na przekaski. Babka dodawala do srodka sliwke bodajrze. pyszne polecam
Przepis na najlepszy boczek domowy:
- 2-3 kg boczku wędzonego, tylko musi być przerośnięty, żeby było pół na pół tłuszczu i mięsa, a nie prawie samo mięso, najlepiej z kością bo jest najsmaczniejszy, tylko wędzony z kością już ciężko
Kucharek ma niby dużo MSG? Chyba cos ci sie pomylilo, bo to glownie sama sól, a glutaminianu sladowe
@moll: Rozumiem, że wtedy bierzesz z "lady" to co Panie mają, nie jakiś gotowy kawałek?