Aktywne Wpisy

aversxx +2
tak czysto teoretycznie jak najlepeij zniszczyc/ukryć ciało w Polsce? #biologia #ciala #polcija #zbrodnie #wydarzenia #kryminalne

PorzeczkowySok +144
przygotowuję się psychicznie do malowania
Jagnięcym futerkiem wałek pokryty
Na metalowym leży regale
Trochę widoczny, choć trochę skryty
Przywodzi na myśl tarzańskie hale
Jagnięcym futerkiem wałek pokryty
Na metalowym leży regale
Trochę widoczny, choć trochę skryty
Przywodzi na myśl tarzańskie hale
źródło: comment_uYi2HVQNMFBagobq33geVR5zaJXVV0Kr
Pobierz

![Hałas w centrum Szczecina. Mieszkańcy mają dość [WIDEO]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/4fc5b229b5bd8aca4011dfab6fd092ad6969d5158046d0dcd049e09202286350,q80.jpg)

#testowanieoprogramowania
Mirki, mam dziwny case do automatyzacji w pracy.
Mianowicie mam zebrać wszystkie paragrafy z cytowanych wypowiedzi na webapce i potem to wyeksportować do jsona.
Use case jest taki, że mamy w produkcie opinie użytkowników i chcemy walidowac te wypowiedzi z naszym CMS.
Jak w strukturze DOM
Imię "cytat"
Które są pod class="nazwaklasy"
Wyciągnąć wszystkie wartości, które mają cudzysłów?
Używamy js i Cypressa jako framework, próbuje to zrobić przez cy.get().contains ("").then
I potem czytać wartość ale nie działa
do zmiennej quote podstawilem document.getElementByTag('p') i w sumie teraz musialbym to w jakas petle wziac i wyconsolowac wartości?
let allParagraphs = document.getElementByTagName('p')
for (let i = 0; i < allParagraphs.length; i++) { console.log(allParagraphs[1]) }
To
Chcialbym cos takiego:
znalezc wszystkie elementy , potem to przeksztalcic w tekst i iterowac po kazdym w ktorym znajde wyrazenie regex z tym cudzyslowem
No i generalnie nie wiem jak to napisac, bo mam document.querySelectorAll('p')
No i w ogóle to bez sensu brać wszystkie paragrafy, skoro interesują cię tylko te, które mają jakąś klasę, czy tam jakiś ich rodzic ma konkretną klasę.
A jak element jest bardziej skomplikowany, że innerText nie zwraca tego co chcesz, to zawsze możesz użyć .childNodes[i].nodeValue
- pobierz kolekcję wszystkich elementów z klasą "class="nazwaklasy""
- przefiltruj ją pod kątem spełniania warunku element posiada dziecko lub sam posiada ciąg znaków który matchuje coś na takim regexpie "([^"]*)"
to